• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Üniversite'den ifade özgürlüğü projesi

Üniversite'den ifade özgürlüğü projesi
Hakkari Üniversitesi tarafından “Varlığını Hisset ve Onu İfade Et” projesi hayata geçiyor.

Hakkarili gençler Polonya ve İtalya’dan gelen gençlerle ifade özgürlüğü ile ilgili düşündüklerini karşılaştıracak. Düşüncelerini paylaşacak T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle Hakkari Üniversitesi tarafından “Varlığını Hisset ve Onu İfade Et” projesi hayata geçileceği belirtildi.

 

Üniversiteden yapılan açıklamada,” Hakkari Üniversitesi tarafından hazırlanan ifade özgürlüğü konulu proje dâhilinde Hakkari, İtalya ve Polonya’dan katılımcılar bir araya gelecek ve kültürel bir köprü kurulacaktır. Proje, gençlerin ifade özgürlüğüyle ilgili farkındalığını artırmak ve bu konuyla ilgili kanuni haklarının bilincinde olmaları sağlamayı amaçlamaktadır.

 

Gençlerin toplumda kendini özgürce ifade edebilen bireyler olarak var olmalarına yardımcı olmak, onları topluma entegre etmek, ifade özgürlüğüyle ilgili düşündüklerini diğer ülkelerin gençlerinin düşünceleriyle karşılaştırmalarını sağlayarak artılarını ve eksilerini görmeleri sağlanacaktır. Polonya ve İtalya’dan gelecek yirmi beş genç ve Hakkari’den katılacak on dört gençle eşsiz bir uyum, ahenk yakalayıp karşılıklı hoş görü, empati, sevgi, saygı gibi evrensel davranışları edinmek, geliştirmek ve kültürlerin tanıtımını sağlamak üzere toplanacaktır.

 

Proje, yabancı ortaklarla gerçekleştirilecek olan ifade kürsüsü, resim yarışması, şiir yarışması, günlük gazete çıkarma, üniversite rektörü, akademisyenler ve milletvekilleriyle paneller, ifade özgürlüğüyle ilgili simülasyon çalışmaları, tiyatro oyunu yazılması, oynanması ve izlenmesi, yazılan şiirlerle şiir gecesi düzenlenmesi, yapılan resimlerle resim sergisi açılması, kültür geceleri, şehir turu gibi çeşitli aktiviteler içermektedir.

 

Hakkari Üniversitesi İngilizce okutmanı ve proje yürütücüsü Yeşim Mersin İfade özgürlüğü demokrasiyi besleyen en önemli faktörlerden biridir dolayısıyla insanlar düşündüklerini ve hissettiklerini ifade edemediğinde demokrasi diye bir şeyin varlığından söz etmemiz mümkün değildir. Ulusların geleceği gençler bu durumun ne kadar hayati olduğunun farkında olmalılar çünkü geleceğe şekil verecek olan onlardır ve kendini gerektiği gibi ifade etmeden bunun başarılması mümkün olmayacaktır. Bu yüzden proje, ifade özgürlüğü konusuna dayandırılmıştır. Bu bağlamda projemize destek verecek herkesi bekliyoruz” denildi.

 

 

Bu haber toplam 3398 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim