• BIST 10208.65
  • Altın 2399.372
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.7652
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Üniversite'den yazılım kursu atağı

Üniversite'den yazılım kursu atağı
Hakkari Üniversitesi, 18-28 yaş grubu gençlere yönelik “Yazılım Geliştirme Eğitimi” kursu verilmeye başlandı.

Üniversitede yapılan açıklamada, üniversitenin kuruluşundan bu yana birçok bilimsel aktivitenin öncülüğünü yaptığı belirtildi. 2010 yılı itibari ile “Yazılım Uzmanlığı Çalışma Grubu” ile Türkiye genelinde birçok üniversiteye fark attığı ifade edilen açıklamada, bu yazılım grubu ile üniversitenin ihtiyaç duyduğu öğrenci, kütüphane ve personel modülleri oluşturularak hizmete sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Üniversitemizce hazırlanan ve SODES kapsamında finanse edilen projenin eğitim kursu başladı. Proje kapsamında ilimizde bulunan 18- 28 yaş arası gençlere uygulamalı olarak yazılım geliştirme kursları verilecektir. Kurs bitiminde gençlerimizin iş başvurularında kullanabilecekleri ‘NET ve Visual Studio’ sertifikası verilecektir. Projemiz yoğun ilgi görmüştür. Yapılan ilk müracaatlarla 50 kişilik bir yazılım grubu oluşturuldu. İkinci 50 kişilik grup Mart 2013’te eğitime alınacaktır.

hakkari-universitesi-rektoru-prof.dr.-ebubekir-ceylan.jpg

Kurslar hafta sonları üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi’de verilecektir” denildi. Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ise, bu projeyle gençlere kariyer imkânı sağlanacağını söyledi. Ceylan, “Hakkari’de gençliğe bu proje aracılığı ile yazılım ruhunu vermek belki de Hakkari için en büyük yatırım olacaktır. Çok fazla bir sermayeye gerek duymadan yetiştireceğimiz birçok insan evinde bilgisayarının başında çalışarak geçimini sağlayabilecektir” dedi.

Yazılım grubu uzmanı öğretim görevlisi Adnan Yoldaş ise, Hakkari’deki gençlik potansiyelinden ve aktivite boşluğundan yararlanılarak istihdama yönelik kurs ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini belirtti. Yoldaş, “Bu eğitimlerde katılımcılara önemli yazılım geliştirme kavramları ile Microsoft’un NET yazılım geliştirme platformu olan Visual Studio’yu etkin bir şekilde kullanmakla ilgili temel bilgiler verilmektedir.

Katılımcılar, kursta edinecekleri bilgilerini deneyimleriyle desteklemeleri durumunda başarılı bir kariyer oluşturma şansına sahip olacaklardır. Bu eğitim programı katılımcıya bir kariyer başlangıcı ya da var olan kariyerinde yükselme imkanı sağlayacak" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4785 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim