• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

ÜNİVERSİTEMİZ LAFIM SİZE

Mesut Keskin

 2007 Yılından bu yana halen ilimizde sistematik bir eğitim şekline geçemeyen ve  maalesef geçmiş yıllarda yerleşkesi için uygun bir bölge seçemediği  için 15 yıldır gündemden düşmeyen üniversitemizin engelliler alanında da sınıfta kaldığı apaçık ortadadır.

  Rektör bey görev süresini neredeyse ikinci dönemini tamamlamak üzere ve 24 yıldır Hakkari’de engelliler alanında muhatap kurum olan bizleri sadece bir kez ziyaret edebilmiş ancak bu ziyaretinde de bizlerin kendisini iki sefer ziyaretimizden sonra sanırım iadeyi ziyaretinde kendisini bu ziyaret için borçlu hissettiği  oldu.

Geçmiş yıllardan beri  engellilerimizin yaşam standartlarını araştıran, sosyal kültürel  ve hukuki haklarını konu edinmiş sayısız çalıştay ve kongreler için farklı illerin üniversitelerinden birçok kez davet aldım ve kıymetli çalımlarından istifade ettim.

Ancak üniversitemiz  bir çalıştay yapmak şurada dursun  ilimizde gerek bizlerin gerek ise diğer kurumların engellilere yönelik hiçbir faaliyetine ne rektörümüz ne de hiç bir birimi katılamamayı tercih etmektedir.

Başta Sayın Valimizin ve birçok kurum amirinin, STK temsilcilerinin sporseverlerin davetli davetsiz yakından takip ettiği  Tekerlekli  Sandalye Basketbol takımımızın müsabakalarına defalarca sayın Rektörümüze davet yollamamıza rağmen hiç birine teşrif etmemesi , yine engellilerimizin yılda bir de olsan hatırlandığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü veya 10-16 Mayıs Engelliler  Haftası  gibi özel günlerde bile bir ziyareti bizlere çok görmeleri açıkçası bizleri düşündürmektedir.

mesut-keskin-002.jpg

 Sayın Rektör hocam ve üniversitemizin tüm ilgili birimleri lafım sizlere engellilerimizin istihdamda, eğitimde ,ulaşılabilirlik ve erişilebilirlikte yaşadıkları sorunların çözümü noktasında sizler de bu şehirde sorumluluk almak zorundasınız ve çözüm için bilimsel metotlar üreterek kongreler çalışaylar yapmak zorundasınız bu hem insani hem de vicdani sorumluluğunuzdur bu sorumluluktan kaçmak görmezden gelmek ülkemiz nüfusunun % 13’üne tekabül  eden engelli gerçeğini görmezden gelmektir.

Ve uyarayım bir gün bu çalıştayları gerçekleştirmeyi planlar ancak muhatap kurum olan biz STK’ları dahil etmezseniz bu durumda da sadece idari maslahat yapmış olursunuz bu zahmete de girmeyin derim.                                               Mesut KESKİN                                                                                             

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı

Bu yazı toplam 3004 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim