• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Urfa'da sel felaketi: 4 ölü

Urfa'da sel felaketi: 4 ölü
Urfa Abide Kavşağı'nda sel sularına kapılan araçta bulunan 7 kişi, bölgeye gönderilen dalgıçlar tarafından arandı. Dalgıçların arama çalışması yoğun çamur nedeniyle kısa sürdü. AFAD 4 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Urfa'nın Haliliye ilçeside sel sularına kapılan bir araçta bulunan 7 kişiyi bulmak için polis su altı ekipleri bölgeye yönlendirildi.

İjansların aktardığına göre sabahın ilk ışıkları ile dalgıçlar suda arama çalışması başlattı.

Sularla birlikte sürüklenen çamur nedeniyle ekipler, kısa bir aramanın ardından çalışmalar ara verdi.

Suların çekilmesinin ardından 7 kişinin içinde bulunan aracı arama çalışmalarının devam etmesi bekleniyor.

İtfaiye erleri sele kapıldı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül CNN'e yaptığı açıklamada "Su altında insanlarımız var onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Şu anda yetişmekte zorluk çekiyoruz. Arama kurtarma çalışmaları sırasında İtfaiye erlerimizin kullandığı bot alabora oldu, 1 itfaiye eri kurtarıldı, diğerlerinden haber alınamıyor" ifadelerini kullandı.

'Son yılların en yoğun yağışını aldı'

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentte etkili olan yağış sonrası Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) alınan tedbirler ve sahada yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya katıldı. Vali Ayhan, Şanlıurfa'nın son yılların en yoğun yağışını aldığını ifade ederek, "Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışını aldı, bugün de bekliyoruz.

Urfa'nın yıllık yağış ortalaması 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yağış miktarı neredeyse 150 kilogram. Mart ayında yıllık ortalama yağış miktarı 57 kilogram, sadece bugünkü yağış miktarı 77 kilogram, dolayısıyla büyük bir yağışın olduğunu ve genel hayata etkilerini de buradan görebilmekteyiz. Bunun da yansımaları oldu, gerek trafik akışının etkilenmesi, bodrum katlarının su altında kalması, bazı kamu kurum ve kuruşlarının etkilenmesi çiftçilerimizin etkilenmesi" dedi.

Sağanak yağışın etkili olduğu kentte yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Ekili tarlalara zarar geldi. Yaşanan sel baskınlarına karşın vatandaşlar, su basan evlerini kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Kentte halen birçok semte ulaşım sağanamazken, yağışların devam etmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Kavşakta can pazarı

Kentin merkezinde bulunan köprülü Abide Kavşağı'nın altından araçlarıyla ilerlemeye çalışan vatandaşlar, sel sularına kapıldı. Can pazarının yaşandığı kavşakta 1 kadın ile 1 çocuk son anda vatandaşlar tarafından halat atılarak bulunduğu yerden kurtarıldı. Sel sularıyla taşan kavşakta 2 itfaiye eri ile 4 vatandaşın sel sularına kapıldığı belirtilerken, su altı arama ve kurtarma dalgıç ekipleri arama kurtarmaya çalışması başlattı Halen kent merkezinde sel sularına kapılan araçlar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Valilik uyardı

Urfa Valiliği bodrum kattaki vatandaşların acilen konutlarından çıkması konusunda uyardı.

Şanlıurfa Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Dere yataklarına (KARAKOYUN) sınırı bulunan Akabe, Direkli, Devteyşti, Sancaktepe, Akpıyar bölgeleri başta olmak üzere zemin ve bodrum katlardaki konutları acilen boşaltmanız ve güvenli alanlardan ayrılmamanız önemli” denildi.

AFAD: 4 kişi yaşamını yitirdi

Urfa’daki sele ilişkin AFAD’dan da açıklama geldi. Açıklamada “Son 24 saatte Şanlıurfa’ya 111 mm yağış düşmüş olup; su baskınları nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımızın kayıp olduğu ihbarı alınmıştır. 162 arama kurtarma personeli ile 17 profesyonel dalgıç bölgede görevlendirilmiştir.

Bölgeye, mevcut iş makinalarına ek olarak 270 iş makinası sevk edilmiş; 100 dalgıç pompa ve motopomp, 5 vidanjör, 25 su botu ve 23 arama kurtarma aracı görevlendirilmiştir. Diğer illerden takviyeler devam etmektedir” denildi.

Bu haber toplam 974 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim