• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Akbıyık, ADEM önemli görevler ifa ediyor

Vali Akbıyık, ADEM önemli görevler ifa ediyor
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası münasebetiyle Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi (ADEM) çok amaçlı sergi salonu ve el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bir süre önce Medrese Mahallesinde hizmete açılan ve 124 kursiyerin giyim, el sanatları. Kuaför, dikiş, ve nakış dalında kurs gördüğü Aile Destek Merkezine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezinin çok amaçlı sergi salonu ve el sanatları sergisinin açılışı Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, SYDV Müdürü Sait Abdullahoğlu ve usta öğreticilerin tarafından Aile Destek Merkezinin çok amaçlı sergi salonu ve el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

Burada konuşan Vali Akbıyık, sergi salonun hizmete açılması ve el sanatları sergisi düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Akbıyık,” Aile Destek Merkezleri halk eğitim, milli eğitim gençlik spor ve aile sosyal politikalarla beraber meslek ve iş öğrenmeleri açısından önemli görevler ifa ediyor. Burada  giyim, kuaför. el sanatları, dikiş, nakış ve kreş kursları aktif olarak devam ediyor” dedi.

Aile Destek Merkezi Koordinatörü Güneş Hayva, kursiyerlerine sadece kurs eğitimleri verilmeyip, sohbet ve muhabbet ortamları kurup birebir görüşmelerde yapılmaktadır dedi. Koordinatör Hayva,”2020 yılında 145 kursiyerimize sertifika verildi. Pandeminden dolayı öğrenci sayımızı aşağı düzede tuttuk.

2021 yılında birinci dönem. 124, ikinci dönem 119 kursiyerimize sertifika verdik. Eğitimleri devam eden kursiyerlerimiz de bulunmaktadır. 2021 yılı Ekim ayında hiç il dışına çıkmayan 36 kursiyerimizi Van, Bitlis, Ahlat, Adilcevaz, Muradiye. Şelalesi gezi programına götürdük” şeklinde konuştu.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler aile destek merkezinde bulunan tüm kurları ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet ederek, başarılar diledi. Hakkarihabertv.com

1-730.jpg

sergi-2-002.jpgsergi-3.jpgsergi-5.jpg

Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim