• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Vali Akbıyık: 'Hakkari Başarıyor'

Vali Akbıyık: 'Hakkari Başarıyor'
Üzümlü Köyü İlk ve Ortaokulu, Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık'ın teşrifleri ve il- ilçe protokolünün katılımlarıyla hizmete açıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Dünya İnsani Dayanışma Derneği'nin ( World Human Relief ) destekleriyle yaptırılan Üzümlü Köyü İlk ve Ortaokulu, Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık'ın teşrifleri ve il- ilçe protokolünün katılımlarıyla hizmete açıldı.      

Dört ay öncesinde, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dünya İnsani Dayanışma Derneği arasında, 12+1 derslikli okul binası yapım işi protokolü imzalanmıştı.Dört ay gibi kısa bir sürede, 12+1 derslik, Z Kütüphane, Bilişim Odası, Fen Laboratuvarı'nın da dahil olduğu okul binası tamamlanarak hizmete açıldı.

Düzenlenen törende konuşan, World Human Relief Derneği Genel Başkanı, hayırsever Doç. Dr. Ayten Zara:"Bugün burada hayalini kurduğumuz bir okulumuzu daha hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Burası sadece bir okul değil, aynı zamanda, insanın insanla buluştuğu bir yer. Bizlere,bu fırsatı sağlayan Valiliğimize, Kaymakamlığımıza, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve okulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.  

Daha sonra konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür:" Sayın Valimizin riyasetinde, oluşturduğumuz projelerle hedeflemiş olduğumuz noktadan daha yüksek bir noktaya geldik. Yine, Valiliğimizin destekleriyle ilimize çok önemli yatırımlar yapılıyor; ama özellikle hayırseverlerce yapılan bağışları çok önemsiyoruz.

vali-okul.jpg

 

Bu katkıların eğitim üzerinde olmasını, ayrıca gurur verici ve çok anlamlı buluyorum. Çukurca gibi kadim bir ilçemizde bulunan Üzümlü Köyü'ne bu okulumuzun yapılmasına vesile oldukları için Sayın Ayten Hocam başta olmak üzere, tüm ekibine ve emeği geçen herkese, çok teşekkür ederim," dedi.

Hayırsever Doç. Dr. Ayten Zara ve emeği geçenlere teşekkür eden Çukurca Kaymakamı Sayın Hasan Kurt ise, ilçede eğitim anlamında güzel şeylerin yaşandığını belirterek, Dünya İnsani Dayanışma Derneğinin de buna çok güzel bir katkıda bulunduğunu söyledi.

Akabinde hitaplarını yapan Hakkari Valisi/ Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık: "İlimizde vatandaşlarımızın birinci gündemi, eğitim ve artık yeni sloganımız: Hakkari Başarıyor. Memleketimize maddi manevi destekte bulunan, sosyal sorumluluğu görev edinen, çocuklarımızın eğitimine, ülkemizin ekonomisine katkı sunan kıymetli hayırseverlerimizin varlığı bizlere her daim büyük güç veriyor.

vali-okul-2.jpg

Eğitime yapılan yatırım, güçlü Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır. Bu gibi eserler, nesiller boyu sürecek silinmez izler bırakır. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve liderliğinde, bakanlarımızın da destekleriyle Devletimiz, mümkün olduğu kadar eğitim, sağlık ve güvenlik gibi alanlardaki her konuya yetişmeye çalışıyor; ama hayırseverlerimizin yaptıkları ve derneklerimiz adına yapılan bu hizmetler bizi fevkalade mutlu etmektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılan bu yatırımdan dolayı Dünya İnsani Dayanışma Derneği Başkanı ile Yönetim Kurulu'na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, "dedi.

Dünya İnsani Dayanışma Derneği'nin Kurucu Başkanı Doç. Dr. Ayten Zara'ya, Vali Sayın İdris Akbıyık tarafından plaket takdiminin ardından protokol eşliğinde kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Sayın Vali ve beraberindekilerin okulun birimlerini gezmesi ve sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etmelerinin ardından açılış töreni sona erdi.

Törene; Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık, Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun SEL, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, Derneğin Kurucu Başkanı  Doç. Dr. Ayten Zara,İl- İlçe Protokolü, köyün sakinleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Hakkarihabertv.com

aw767841-06.jpg

Bu haber toplam 2468 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim