• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Vali Akbıyık ‘Hakkâri en güvenli dönemini yaşıyor’

Vali Akbıyık ‘Hakkâri en güvenli dönemini yaşıyor’
VALİ AKBIYIK ‘HAKKÂRİ CUMHURİYET DÖNEMİNİN EN GÜVENLİ DÖNEMİNİ YAŞIYOR’

Hakkari Üniversitesi ve GAP Gazeteciler Birliği işbirliğiyle ile Silifke'den Hakkari'ye Dostluk Köprüsü Projesi kapsamında Rengi Hakkari Sanat Topluluğunca düzenlenen müzik dinletisi programı ve sempozyum büyük ilgi gördü.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Hakkâri Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşen "HAKKARİ'DE HAYAT VAR"  sempozyumu açılışında yaptığı konuşmada; Hakkâri’nin Cumhuriyet tarihinde en güvenli huzurlu dönemini yaşadığını söyledi.

Vali Akbıyık, "Hakkâri İran'la 113, Irak'la da 230 kilometre sınırı var. Kentimiz uzun yıllar terörden çok acı çekti. Irak ve İran’la olan bu sınır bölgemizde otorite boşluğu ve bazı nedenlerden bu bölgemiz teröristlerin saldırı merkezi oldu. 3-4 yıldır yaptığımız mücadeleyle bölgeyi teröristlerden temizledik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim bölgemiz tarihinin en huzurlu ve güvenli dönemini yaşamaktadır.

Gece gündüz her saat vatandaşlarımız çarşı pazarda köylerde dağda ovada huzur ve güven içerisinde. Devlet olarak bölgenin sosyal ve ekonomik manada gelişmesi kalkınması içinde önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Yoğun çalışacak bir tekstil organize sanayi bölgesi için çalışmalarımız iyi bir aşamada. Artık Hakkâri’de doğalgaz var. Organize Sanayi Bölgemiz kuruldu, bu yıl programda.

Hakkâri’de her alanda hizmet, yatırım seferberliği yaşanıyor. Tarihin en yüksek hizmetlerini alıyor. Kayak sporlarının yarışmaların daha iyi bir noktaya gelmesi için tesisleri modernleştirdik, pisti uzattık. Yeraltı yer üstü kaynaklarıyla Hakkâri geleceği olan bir İl. Pandemi süreci sona erdiğinde sınır ticareti de artacak ve bölgede ekonomik canlanmada gözle görülür bir seviyeye ulaşacaktır" dedi.

KIYMAZ ‘GÜVENLİK HUZUR EKMEK SU KADAR ÖNEMLİ’

Sempozyumda konuşan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, güvenlik ve huzurun ekmek su kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Hakkâri bizim kanayan yaramızdı. Çocuklarımız buraya geliyorlar ve sınır bölgelerinde teröre kurban gidiyorlardı. Bugün kalabalık bir heyetle Hakkâri’deyiz, ilçeleri başta Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova’yı çarşı Pazar gezdik. Burada vatandaşlarımızla esnaflarımızla konuştuk sohbet ettik.

Vatandaşlar bu huzur ortamına hasret kalmışlar. Bizler bugün güvenli ortamı görünce Hakkâri'lilerden daha fazla sevindik.  Bu huzur ortamının sağlanmasında siyasi kararlılık gösteren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, bölgede görev yapan asker, polis ve korucularımıza teşekkür ediyorum."

HAKKÂRİ ACI ÇEKERKEN BİZLER MUTLU OLAMAZDIK

Hakkâri İlimizde yer altı madenleri ile maden ocaklarında incelemede bulunduk. Türkiye’ye önemli katma değer katacak maden rezervlerini yerinde gördük. Emperyalistler bölgedeki bu zenginlikleri bizden iyi biliyorlar. Bildikleri içinde teröristleri maşa olarak kullanıp bölgeye çöreklenmeye çalışıyorlar.

40 yıldır acı yaşayan Hakkâri acı çekerken bizler mutlu olamazdık, bugün gözlerimizle gördüğümüz tanık olduğumuz huzur ortamının devamında her Hakkâri'li sorumluluk almalı ve teröristleri asla bu topraklarda barındırmamalılar. Bizler Silifke’den Hakkâri’ye bir dostluk köprüsü kurduk, bunun devamı gelecek. Bizlerde fahri Hakkârili olarak Hakkâri’nin tanıtımı için çaba göstereceğiz."

Sempozyumda Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Saim Ayhan, Rıfat Karaduman, Bülent Toplu, Sadık Civelek, Bayram Güder ve Folklor Araştırmacısı Kadir Kaynar birer sunum yaptılar.

Hakkari sanatçılarının oluşturduğu 75 kişilik Reng-i Hakkâri Topluluğu GAP Gazeteciler Birliği onuruna düzenledikleri programa katılanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Türkiye’nin değişik bölgelerinin folklor gösterisinin yanı sıra, çeşitli bölgelerin türküleri de seslendirildi.

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Van 1 Mayıs “Emek bizim söz bizim” *01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:38
  • Hakkari ilçelerinde elektrik kesintisi olacak01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:46
  • Herkes "tavuk ve horoz almaya koştu"01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:22
  • 29 yıldır boş olan köylere geri dönüş hazırlığı01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15
  • Zabıta ekibinden okul önünde plastik kasis01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:12
  • 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralı01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:40
  • Eş Başkanlardan 1 Mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:11
  • Dem Parti'den 1 mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:09
  • Başkan Özkan'dan 1 Mayıs işçi bayramı mesajı!01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:07
  • Eş Başkanlar çöp transfer merkezini denetledi30 Nisan 2024 Salı 19:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim