• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Vali Akbıyık, Hakkari'de hayat değişiyor

Vali Akbıyık, Hakkari'de hayat değişiyor
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, artık Hakkari eski günlerini unuttu, burada huzur, festival var, Hakkari sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle destekleriyle inanılmaz bir değişim ve dönüşüm içerisinde dedi.

Hakkari Valiliği,  Hakkari Belediyesi, Yüksekova kaymakamlığı ve belediyesi tarafından düzenlenen 3 bin 500 rakımlı Yüksekova Cilo Sat Buzul Göllerindeki 4’ncü Doğa Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper buzul göllerinin etrafında çadır kuran tüm vatandaşları tek tek ziyaret ederek çadırlarına konuk oldular.

Festivalde  rafting, kano, bisiklet, Trekking, kampçılık, dağcılık, yamaç paraşütü, tırmanış, kayak, sonwboard-flybord, Hakkari belediyesi sanat topluluğu gösterisi etkinliklerine ev sahipliği yapan festivali yurt içinde ve yurt dışından binlerce kişi katıldı.

- Vali Akbıyık, Hakkari eski günleri unuttu hayat değişiyor
  Hakkari’de Cilo-Sat festivali var, bütün Hakkari, Van, Şırnak, İran ve Irak’tan ve turistlerin büyük bir alaka gösterdiğini  ifade eden Vali Akbıyık,” Artık Hakkari eski günlerini unuttu.

Burada huzur var, spor var, festival ve fuaralar var. Hakkari Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle, sayın bakanlarımızın vermiş olduğu desteklerle Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ve Derecik ilçesi inanılmaz bir değişim ve dönüşüm içerisinde.

Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bakanlarımıza ve bürokratlarımızı teşekkür ediyorum. Hakkari artık güzelliklerin, eğlencenin merkezi olacak. Hakkari’de hayat değişiyor. Artık terör gözyaşı, şiddet yok. Festivaller, fuaralar ve halaylar var. Türkiye’den ve ülke dışında gelen tüm davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.

Festival Aydın Aydın konseri, Murat Kekilli konseri ile devam etti. Bir zamanlar terörle anılan 3 bin 500 rakımlı Cilo-Sat Buzul Göllerinde gece saat 22:00 da konser veren sanatçı Kekilli’nin şarkıları eşliğinde binlerce kişi eğlendi.

Vali Akbıyık, konsere katılan sanatçılara plaket vererek güzel konserden dolayı kendilerine teşekkür etti.
  Festivale Vali eşi Sevim Akbıyık, Vali Yardımcıları Tevfik Kumbasar, Mustafa Berat Kasımoğlu, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, kurum amirleri yurt içinden ve yurt dışından vatandaşlar katıldı.  Festival bugün rafting, kano, bisiklet, Trekking, kampçılık etkinlikleri ile sona erecek. Haber: Feyzullah Taş


  

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim