• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Vali Akbıyık, ilimizde de koronavirüs vakaları var

Vali Akbıyık, ilimizde de koronavirüs vakaları var
Hakkari Valisi/ Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Hakkari-Van karayolu üzerinde yapılan koronavirüs tedbirleri kapsamındaki sağlık taraması çalışmalarını inceledi.

Akbıyık, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Duruk ile İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birlikte Hakkari-Van karayolu Yeni Köprü Jandarma Kontrol Noktasını ziyaret ederek buradaki sağlık taraması çalışmalarını inceledi.

Sağlık görevlileriyle sohbet eden Akbıyık, buradaki uygulamayı ise yakınan izledi.  Burada konuşan Vali Akbıyık, Hakkari'ye Van ve Şırnak'tan olmak üzere iki girişte sağlık taraması yapıldığını söyledi.

Hakkari’deki iki giriş noktasında Hakkari’ye gelen vatandaşları bir ayı aşkın süredir ateşleri ölçülerek kente aldıklarını ifade eden Vali Akbıyık, Büyükşehirden geliyorsa çıkış belgeleri var mı? Bunlara bakıyoruz dedi.

-Hakkari’de koronavirüs vakaları var

Vali Akbıyık,” Amacımız vatandaşlarımızın koronavirüsle mücadelede Cumhurbaşkanlığı, Sağlık ve İçişleri bakanlıklarımızın açıkladıkları genelgeler doğrultusundaki kurallara uymaları konusunda çaba sarf ediyoruz. Maalesef ilimizde de koronavirüs vakaları var. Tabi iyileşen hastalarımız var, hastanede yatan hastalarımız var. Şu ana kadar 70'in üzerinde hasta taburcu edildi”

-2 bin 500 vatandaşımıza destek verdik

 65 yaş ve üstü ile 20 yaşın altındaki vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılandığına belirten Vali Akbıyık, şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza destek verdik. Bin civarı gıda paketi dağıttık dedi.

 

Vali Akbıyık,” İş yerlerinin denetimi, temizlik konularında polis, jandarma ve belediye ekiplerimiz sürekli çalışma yapıyorlar.

Amacımız salgın sürecinde Hakkarimizin en zararla bu süreci atlatmasıdır. Hem ülke genelinde hem de kentimizde iyi mücadele yürütülüyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Hakkari-Van sınırındaki Sarıtaş köyü civarında yapılan sıcak su kaynağının bulunduğu alanda incelemelerde buluna Akbıyık, burada var olduğu bilinen sıcak su kaynağımız var. İl Özel İdaresi olarak jeofizik çalışmaları yaptık ve burada sıcak su olduğuna kanaat getirdik dedi.

Vali Akbıyık,”Daha sonra ilgili bürokratlarla görüştük. Burada sıcak su sondajı yapmaya karar verdik. Bununla ilgili bir takım projelerimiz de var. Maden Teknik Arama Enstitümüz burada başlayacaktı çalışmaya ama salgın nedeniyle geçikti ama önümüzdeki ay başlayacaklar inşallah ve burada sıcak suyu hızlı şekilde çıkaracağız.

Termal otel projemiz var, fizik, tedavi ve rehabilitasyon merkezi. Yine burada vatandaşlarımızın istifadesine sunabileceğimiz seralar yapacağız. Hakkari ve bölgenin hem turizm hem de ekonomisine katkı yapacağını bekliyoruz"

Vali Akbıyık, Hakkari girişinde bulunan Depin Polis Kontrol Noktasında da incelemelerde bulunduktan sonra buradan ayrıldı. Hakkarihabertv.com

01-330.jpg02-268.jpgdsc_7492.jpgdsc_7532.jpg

Bu haber toplam 3673 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim