• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Vali Akbıyık, kimse Hakkari halkını paniğe sevk etmesin

Vali Akbıyık, kimse Hakkari halkını paniğe sevk etmesin
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’de ilk defa aklına deprem gelen insanların Hakkari halkını paniğe sevk etmek amacıyla gündem yapmaları çok iyi niyetli değildir dedi.

 “İl Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme” toplantısı Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Öğretmenler Evinde yapılan toplantıya vali yardımcıları Mustafa Berat Kasımoğlu ve Tevfik Kumbasar, Halil İbrahim Köroğlu, Talha Battal, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, AFAD Şube Müdürü Erhan Kanat  ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Vali Akbıyık, deprem olacak diye halkı paniğe sevk edenlere, tepki göstererek, devletimiz her türlü önlemi almıştır dedi. Vali Akbıyık, ”Toplantıda, Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde depremin olduğu andan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarla büyük bir seferberlik başlatıldı. Maddi ve manevi destek deprem bölgesine sağlandı.

Hakkari halkı ve kamu kuruluşları olarak deprem bölgesine toplam 137 kamyon insani yardım gönderdik. Bu yardımlar bundan sonra da devam edecek. Yüzlerce araç gereç deprem bölgesine sevk ettik. Şuanda Hakkari’mizde bin 581 depremzede bulunuyor. 64’ü yurtlarımızda kalıyor her türlü ihtiyaçları devletimizin imkanları ile karşılanıyor.

 Bin 517 kişi de Hakkâri’deki yakınlarının yanında misafir ediliyor. Hakkarili hayırsever vatandaşlarımız tarafından AFAD hesabına 11 milyon 18 bin 959 lira yatırılmıştır. Türkiye Diyanet Vakfı hesabına da 4 milyon 616 bin lira yatırılmıştır. Toplam 15 milyon 634 bin 984 TL nakdi yardım yapılmıştır. Yaklaşık binin üzerinde kamu kurum ve kuruluşlardan ve gönüllülerden oluşan personel deprem bölgesine gönderildi.

-75 bin öğretmen ve öğrenciye farkındalık eğitimi verdik

Deprem ya da diğer afetlere karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti anayasası ve kanunlarıyla, genelgeleriyle tüm bakanlarıyla gerekli hazırlığı yapıyoruz. Biz bu çerçevede Hakkari olarak her kurum kendi görevini yapıyor. Biz depremden önce Hakkari ve ilçelerinde 49 yakın depreme dayanıklı okul yaptık. Riski azaltma planı cevredesinde herkesin görevi beli ve çizilmiş. Hakkari’de gerekli tedbirler alınmıştır. Şuana kadar 75 bin öğretmen ve öğrenciye farkındalık eğitimi yapmışız. 14 bin kişiye ayrıca eğitim vermişiz. AFAD tarafından eğitilmiş 300 eğitilmiş gönüllümüz var ve deprem bölgesinde görev yapıyorlar.  Jandarma, güvenlik korucuları ve Emniyetimiz deprem bölgesinde.

-Halkı paniğe sevk etmek iyi niyet değildir

Hakkari’de ilk defa aklına deprem gelen insanların Hakkari halkını paniğe sevk etmek amacıyla gündem yapmaları çok iyi niyetli değildir. Tabi ki her şey yüzde yapılmış mıdır bugün tekrar burada gözden geçireceğiz. 2010-2020 yılına kadar yapılan yapıları tek tek tespit edeceğiz. Bir alan çalışması yapmayacağız ancak hangi konutun kullanıma müsait olup olmadığına bakacağız.

Hakkari tarihin en büyük hizmetlerini almıştır. Beni ricam Hakkari halkını kimse paniğe sevk etmesin depremin ne zaman olacağına da Allah bilir. Türkiye bir deprem bölgesidir. Bugün de olabilir yarında olabilir. 1 yıl sonrada olabilir. 10 yıl sonrada olabilir. Hep toplu hem devlet olarak her türlü hazırlığımızı yapacağız. Olası deprem için her türlü tedbiri almış durumdayız” dedi. Haber: Feyzullah Taş

vali-4-002.JPGvali-3-007.JPGvali-2-006.JPG

 

Bu haber toplam 1805 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim