• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Akbıyık ve başkanlar Ankara'ya çıkarma yaptı

Vali Akbıyık ve başkanlar Ankara'ya çıkarma yaptı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ile Ak Parti Hakkari İl Başkanı Mütalip Özbek ve beraberindeki belediye başkanları Ankara'ya çıkarma yaptı.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari Milletvekili Husret Dinç, Ak Parti İl Başkanı A. Mütalip Özbek, İlçe Kaymakamları, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya,

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci ve partinin ilçe başkanları Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Ziyarette, Hakkari-Van Alternatif yolu, Yüksekova-Şemdinli Yolu, Çukurca-Şırnak Yolu, Çukurca-Üzümlü Kapısı Yolu, Çukurca Çevre Yolu, İnternet Ağının Genişletilmesi ile ilgili konular ele alındı.

Ankara Temasları hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Ak Parti Hakkari İl Başkanı A. Mütalip Özbek, Hakkari'nin temel sorunlarının çözümü için bakanlıklar düzeyinde girişimlerinin devam etiğini söyledi.

Hakkari - Van Alternatif yolunun devreye girmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini kaydeden Özbek, "Van Hakkari Alternatif yolunun devreye girmesi ile yolumuz 70 - 80 kilometre daha kısalacak. İlimiz açısından bu çok önemlidir.  

Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmede ayrıca Yüksekova - Şemdinli Derecik Duble yolu yapılmasını talep ettik. Derecik Sınır Kapısının açılması ile birlikte bu yolun duble yol olması elzem olduğunu ilettik. Görüşmede ayrıca Çukurca - Şırnak yolu da ele alındı" ifadelerini kullandı. 

Hakkari'de doğalgaz sorunun büyük oranda tamamlandığını belirten Başkan Özbek, başta Yüksekova ve diğer ilçelerin de doğalgaza kavuşturulması için çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi. 

Özbek görüşmede Hakkari ve ilçelerinde internet ağının olmadığı köylerin internete kavuşması konusunu da ele aldıklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Özbek sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Yüksekova Havalimanı’mızda haftada 2 gün olan Yüksekova-Ankara seferleri yürütülen çalışmalar sonucu 30 Ekim 2022 tarihinden itibaren haftada 5 güne çıkarılmıştır. Başta, Sn. Cumhurbaşkanımıza, Sn Bakanımıza, DHMI, THY ve emeği geçen herkese teşekkür eder, şükranlarımı sunarım"

50517.jpg

Bu haber toplam 2008 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim