• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Akbıyık, yetimlerle iftarda buluştu

Vali Akbıyık, yetimlerle iftarda buluştu
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Türk Kızılay Hakkari Şubesi tarafından yetimlere verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Türk Kızılay-ı Hakkari Şubesi tarafından Öğretmenler Evinde yetimlere verilen yemeğe, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sait Abdullahoğlu, Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, KOSGEB Müdürü Cihat Gür ve çok sayıda yetim ailesi katıldı. Vali Akbıyık, program sonrasında vatandaşların sorunlarını ve talepleri ile yakından ilgilendi.

Programda konuşan Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt,  Kızılay Hakkari şubemizin düzenlemiş olduğu 2023 yılı Ramazan iftar  yemeği programına hepiniz hoş geldiniz dedi. 11 ayın sultanı ramazan ayına kavuşturan Rabb'imize hamdüsenalar olun diyen Başkan Bozkurt, 6 Şubat tarihinde yüzyılımızın en büyük felaketlerinden biri olan Hatay ve  Kahraman Maraş merkezli iki büyük depremde 11 ilimiz etkilenmiş büyük hasar görmüş ve binlerce insanımız göçük altında kalarak vefat etmişlerdir dedi.

Başkan Bozkurt konuşmasının devamında," Vefat eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı Yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar dilerim. Rabbim böylesi felaketleri ve acıları bir daha göstermesin. Devletimizin bu bölgede var gücüyle yaraları sarmak için çalışmakta ve bu çalışmalara sivil toplum kuruluşlarımızla destek vermektedir.

Türk Kızılay olarak da depremin ilk gününden ve ilk saatlerinden itibaren tüm deprem bölgesinde hızlı bir şekilde koordinasyon sağlayarak oradaki insanlarımıza beslenme hijyen giyim sağlık ve hastanelerimize kan desteği vererek görevini yerine getirmektedir. Bizler Hakkari şubesi olarak da depremin ilk gününde bizlere vermiş olan görev bölgemiz olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde ilk günden bugüne kadar halen görevimizi orada sürdürmekteyiz.

Aynı zamanda burada valiliğimiz koordinatında deprem bölgesine yardım göndermek için gerekli çalışmalara destek vermiş il genelinde yaklaşık 2 tır giyim gıda hijyen elektrikli ısıtıcı ve battaniye oluşan yardımları toplamış Valiliğimiz koordinasyonunda deprem bölgesine gönderdik.

Halihazırda ilimize gelmiş olan depremzede kardeşlerimize aynı ve nakdi yardımlarımız yapılmakta olup bu yardımların tamamı ilçelerimiz dahil devam etmektedir. Bizlere bu insanlarımıza ayrıca ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ulaşmak için yardımların esirgemeyen valiliğimiz ve bağlı kurumlarına teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile iftar yemeği programınız a eşlik ederek bizleri onure eder Sayın valimi İdris Akbıyık ve diğer tüm misafirlerinize teşekkür eder Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diler oruç ve ibadetlerinizin kabul olması ve bayrama ulaştırması duasıyla hepinizi Allah'a emanet ediyorum" şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

ftnc6kfx0ae08rz.jpgftnc6kexoauvdt0.jpgftnc6kiwiaa2nnb.jpgb6a62725-4ea7-436b-8033-4077128e279f.jpg


 

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim