• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Akbıyık'tan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Vali Akbıyık'tan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Temel insan haklarının korunmasına dair birçok uluslararası sözleşmenin kaynağını teşkil eden, insanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 10 Aralık 1948 yılında ilan edilerek,  tüm dünyada ve ülkemizde “İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Medeni ve siyasi hakların yanı sıra, ekonomik ve sosyal hakların tanınıp benimsetilmesine, ırkçılık ve her türlü ayrımcılıkla mücadele edilmesine, kadın ve çocuk haklarının korunup geliştirilmesine, işkence ve kötü muamelenin ortadan kaldırılmasına, engellilerin ve göçmenlerin haklarının güvence altına alınmasına dair uluslararası hukuk belgelerinin birçoğunun kaynağı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'dir.

Ülkemizin beyannameyi ilk imzalayan ülkeler arasında yer alması, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli adımlar atması, bu konudaki hassasiyetinin göstergesidir.

Ülkemiz; vatandaşlarımızın dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, ulusal veya etnik köken gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı devletlerden biri olmuştur. Bu bağlamda devletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasi, insan hakları, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesine; ırkçılık, şiddet, her türlü etnik köken, dil, din ve ırk ayrımcılığı ile mücadele edilmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nü kutluyor, insan haklarına saygı temelinde; hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılıkların ve şiddetin olmadığı bir dünyada barış ve huzur dolu bir gelecek diliyorum.

Bu haber toplam 584 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim