• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Vali Akbıyık'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Vali Akbıyık'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Akbıyık, Bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilân ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümünde, millet olarak hep birlikte bugünü kutlamanın heyecanını yaşamaktayız dedi.

Akbıyık mesajının devamında,"30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Ayını zamanda Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak ta tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı İstiklal Mücadelesi; tüm güçlük, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer; tarihe gömülmek istenen bir Milletin, küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine çizdiği aydınlık geleceğin haritası olmuştur.

Malazgirt’e adım attığı ilk günden bugüne kadar; Çanakkale’yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan Aziz Milletimiz; 15 Temmuz gecesi de tüm Ülke sathında gösterdiği destansı kahramanlıkla hangi zaman ve şartta olursa olsun aynı kararlılığı sergileyeceğini ortaya koymuştur.

 “Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz; Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz.” diyen Mehmet Akif, Malazgirt’te “Geldik” dedikten sonra İstiklal Mücadelemizde “Gitmiyoruz” diyen, 15 Temmuz’da şahlanan Aziz Milletimizin hürriyet tutkusunu ve cesaretini kısaca özetlemiştir.

Şunu unutmamalıyız ki; tarihimiz boyunca, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz bu toprakları “Vatan” olarak tescilleyen bir mühürdür.

Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yad eder, tüm Hakkârili Hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım"

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim