• BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Vali Akbıyık'tan idareciler günü mesajı

Vali Akbıyık'tan idareciler günü mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, “İdareciler Günü” olarak kabul edilmiştir.

İdareciler Günü; milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için üstün bir vazife bilinciyle hareket eden, devleti temsil sıfatıyla vatandaşlarımızın canının ve malının korunması için her türlü güvenlik önlemini alan, vatandaşlarımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını devlet adına tespit edip, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar yapan devletin temel yapı taşları Mülki İdare Amirlerimizin hatırlanma ve mesleki misyonunun canlı tutulması açısından önem arz etmektedir.

Devlet politikalarımızın başarılı bir şekilde uygulanmasında, kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızı en üst düzeyde memnun edecek bir hassasiyetle sunulmasında en önemli sorumluluğun mülki idare amirlerimize düştüğü muhakkaktır.

Devletimizi temsil ettikleri bu ulvi görevin ifasında mülki idare amirlerimiz devletin otoritesi ve gücü ile birlikte devletin şefkat elini de simgelemekte, Devlet-Vatandaş münasebetinde en mühim bağı oluşturmaktadırlar.

“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” şiarını düstur edinerek büyük bir özveriyle kendilerini Aziz Milletimizin hizmetine vakfeden idarecilerimiz, her biri ayrı değere sahip insanımızın talep ve ihtiyaçlarını Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz adına tespit etmekte, taleplere icabet edip ihtiyaçlara çözüm üretmekte, halkımızın güvenlik, huzur ve mutluluğunu sağlamak amacıyla mesai yapmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle; mensubu olmaktan gurur duyduğum bu özverili mesleği fedakârca yürüten, necip milletimize "Halka hizmet, Hakk'a hizmettir" anlayışıyla ile hizmet eden tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü'nü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş idarecilerimize Allah'tan rahmet diliyor, bütün mesai arkadaşlarıma aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum.

HAKKARİ VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İDRİS AKBIYIK

Bu haber toplam 783 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim