• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Vali Akbıyık'tan ''Kütüphaneler Haftası'' Mesajı

Vali Akbıyık'tan ''Kütüphaneler Haftası'' Mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak amacıyla ülkemizde her yıl mart ayının son haftası 'Kütüphaneler Haftası' olarak kutlanmaktadır.

İnsanlık tarihi kadar önemli bir geçmişe sahip olan kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar.

Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlü oldukları bilinmektedir. Dünyanın en iyi kütüphanelerinin, gelişmiş ülkelerde olması tesadüf değildir.

 İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, bireysel ya da toplumsal olarak iyi, güzel ve başarılı bir yer edinmek istiyorsak okumak, düşünmek, eleştirmek ve en önemlisi bilim üretmek zorundayız. Bu anlamda nasıl ki eğitimin, bilimin, sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, kitapların ve kütüphanelerin de olmadığı bir dünya düşünemeyiz.

Milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen genç nesillerin yetişmesi, okumaya, anlamaya ve sentez yapmaya bağlıdır. Bizler bu anlayışla kütüphanelerimize yapılacak her türlü desteği, ülkemizin geleceğine yapılmış katkının bir parçası olarak değerlendirmekteyiz.

 Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere, kitapsever vatandaşlarımızın Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor, bu haftanın İlimizde ve Ülkemizde kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi daha da artırmasını temenni ediyorum.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık

 

Bu haber toplam 463 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim