• BIST 10012.24
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Akbıyık’tan Mir kalesi müjdesi

Vali Akbıyık’tan Mir kalesi müjdesi
Hakkari Valisi/Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, ziyaret ettiği Mir kalesinin halka açılması için çalışmaların başlandığını söyledi.

Vali Akbıyık, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Vali Yardımcısı Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Gölbaşı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Dağgöl Mahallesinde bulunan Mir kalesini ziyaret ettiler.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Hakkari Valisi/Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Hakkari’ye Belediye Başkan Vekili olarak atandığım andan itibaren birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz dedi.

Vali Akbıyık,” İlk etapta 2020-2023 yılarını kapsayan Hakkari gelişim ve dönüşüm projesi hazırladık burada da 20 proje var.

 Bu projeden bir tane Hakkari halkının çok istediği arzu ettiği Mir Kalesinin halkımızın kullanılmasına açılması idi. Geçtiğimiz günlerde tüm belediye başkanları ile beraber, milletvekilimizle ile beraber çevre şehircilik bakanımız ile bir görüşme yaptık. Toplu konut idaresi zaten bunun proje ihalesini yapmıştı.

Bakanımızın talimatı üzerine 2020 yılı içerisinde bitirilecek ve Mir kalesi 2021 yılında halkımızın hizmetine açılacaktır. Burada çok güzel parklar ve çevre düzenlemesi yapılacaktır.

Kent girişi Zap suyu kenarında seyir yerleri ve seyir tepesi yapıyoruz. Burada sosyal tesislerde yapılacak. Hakkari belediyesi olarak kent merkezinde asfalt ihalesini yaptık.

İnşallah daha güzel daha yaşanır bir Hakkari oluşturmak için Hakkari’lilerin arzu ve istekleri doğrultusunda her türlü gayret ve çabayı sarf ediyoruz. Bütün bu projelerin gerçekleşmesinde başka sayın cumhurbaşkanımız, içişleri bakanlığımız olmak üzere ve çevre şehircilik bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.

Hakkari’de atık su projesi, içme suyu projesi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Belediye olarak araçlarımızı yeniledik ve 26 yeni araç aldık. Kent merkezindeki çöp ve temizlik işlerimizi artık kendimiz yapıyoruz. Burada da ciddi bir tasarruf edeceğiz. Daha yeni daha yaşanabilir bir daha güzel bir Hakkari için elimizde geleni yapacağız “ dedi. İHA

mir-kalesi-2.jpgmir-kalesi-3-001.jpgmir-kalesi-m.jpg

Bu haber toplam 4971 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim