• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Vali Akyıbık, yüksek faturaların nedeni kaçak kullanım

Vali Akyıbık, yüksek faturaların nedeni kaçak kullanım
Vatandaşların Hakkari Valiliğine yüksek gelen elektrik faturalarından dert yanması üzerine Hakkari Valisi İdris Akbıyık ve beraberindekiler Vedaş Hakkari İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, kaçak kullanım ve yüksek gelen faturalar hakkında bilgi aldı.

 Vali İdris Akbıyık, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Süleyman Dilberoğlu  ve beraberindeki bazı mahalle muhtarları ile birlikte Vedaş Hakkari İl Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Vedaş Müdürü İsmail Özdemir ve şirket çalışanları tarafından karşılanan Vali Akbıyık ve beraberindekiler bir süre Müdür İsmail  Özdemir ile görüştüler.  Vali İdris Akbıyık, Vedaş il müdürlüğüne hem iadeyi ziyaret hem de  kendilerine sunulacak bilgilendirme amacı ile burada bulunduklarını söyledi.



Vali Akbıyık,” Son zamanlardan vatandaşlarımızdan valiliğimize elektrik faturaları ile ilgili sık sık çeşitli yakınmalar geliyor.  İl Müdürlüğümüzü hem kayıp kaçakla ilgili hem de  Hakkari merkez ve ilçelerimizde  elektrik dağıtımı ve yapılan çalışmalar ve kış şartları ile ilgili bilgi alacağız burada”

  -Müdür Özdemir Hakkari il genelinde 69 bin abonemiz var

  Vali Akbıyık’a bilgi veren Vedaş Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir,  il genelinde 69 bin elektrik abonelerini olduğunu söyledi.

  Özdemir,” 2017 yılı sonu itibarı ile kaçak elektrik kullanımı yüzde 72 oranında idi. 2017-2018  yılı şuan ki değerlendirmelerimiz yüzde 62 oranındadır.  10-11 puan fark ı görünüyor o da yaptığımız akıllı şebeke ve terfi çalışmasıdır.  Bilindiği üzere bizim bölgenin genelinde kaçak sayaçlar sayaçlara delinerek müdahale ediliyor, harici hat nötr  türleri üzerinde oynama yapılıyor. 3 ayda ise elektriği yüzde 40 oranında zam gelmiştir”

  - Vali Akyıbık, Hakkari’nin yüzde 62’si kaçak elektrik kullanıyor

  Vedaş Müdürü ile görüştükten sonra çıkışta basın mensuplarına açıklamada buluna Vali Akbyık,”Hakkari ilimizde ve ilçemiz genelinde maalesef yüzde 62 kaçak elektrik kullanımı var. Bunun yanında yine tesisatlardan kaynaklanan nötr  durumundan kaynaklanıyor.

Burada vatandaşın yapması gereken öncelikli kaçak elektrik kullanmayacaklar. Çünkü apartmanda nötr  farzdan dolayı bir kişi kaçak elektrik kullanması tüm aboneleri etkiliyor. İkincisi de yanlış tesisatlardan kaynaklı  bunları da hızlı bir şekilde  tespit edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

02-144.jpg01-188.jpg

 

 

Bu haber toplam 3907 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim