• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Vali Ali Çelik "MÜSİAD dayanışma yemeğine katıldı"

Vali Ali Çelik "MÜSİAD dayanışma yemeğine katıldı"
Müstakil İşadamları Derneği Hakkari Şubesi kent genelinden farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanları ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Hakkari Evinde verilen yemekli programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Hakkari İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, MÜSİAD Hakkari Şube Başkanı Adnan Öveç,AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Seyitoğlu, MÜSİAD Kütahya Başkanı Ahmet Dülger, Kümüs Koop Başkanı İsmail Tosun,

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Ünal, Kümüs Koop Başkan Yardımcısı İrfan Güleç, Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsmail Akboğa, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Ziraat Odası Başkanı Naif Önal,Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, MÜSİAD Hakkari Başkan Vekili Bahtiyar Ataş,

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Çatal, Necati İrinç ve Zahir Atak ve AK Parti Merkez Teşkilat Üyesi Feysel Işık, iş insanları ve stk temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik Kütahya'da gelip kendilerini ziyaret eden Kütahya MÜSİAD ekibine teşekkür etti.

Çelik'ten sonra söz alan MÜSİAD Hakkari Şube Başkanı Adnan Öveç ise Hakkari'nin çok iyi bir şekilde tanıtılması gerektiğini ifade etti. MÜSİAD olarak bu tanıtımı çok iyi yaptıklarını belirten Öveç, açıklamanın devamında şunları aktardır.'' Hakkari gerçek anlamda çok misafirperver bir kent.

Yeni atanan emniyet müdürümüzüne zaketi olsun, yakınlığı iletişimi olsun şimdiden vatandaşta bir umut uyandırdı. Valimiz bu anlamda hemen hızlı bir şekilde sahada olma ve vatandaşla birebir iletişim halinde olması bizlere ciddi bir fayda sağladı.

Ben sizin gibi değerli iş insanlarının da Hakkari'de bir yatırım yapmasını, yatırım yapamazsanız da Hakkari'deki değerli yatırımların teşviki noktasında sizlerin yönlendirici pozisyonda olmasını talep ediyoruz. Biz Hakkari olarak Kütahya'da yaptığınız çalışmalardan ve birikimlerinizden faydalanmak istiyoruz. Çünkü Hakkari ciddi anlamda yatırım yapmaya, istihdamı yükseltmeye ihtiyacımız var.

Arkadaşlarımızın çoğu kendini tanıtırken yatırımı yapıyorum diyemedi. Bu Hakkari'nin eksikliği değil, Hakkari'deki önceki süreçte yaşadığımız sıkıntılardan dolayı olan bir durumdur. İş insanlarımızda, sivil toplum örgütlerinden ciddi bir fizibilite çalışması bekliyoruz.

Bu projelerin yazımı ve sunumu konusundan bütün sorumluluğu kendi üstüme alıyorum. Sizlerde fizibilite çalışmasından bana destek olmanızı istiyorum. Bugün Hakkari'de maden sektöründe ciddi yatırımlar yapıyorsunuz, Gıda sektöründe ciddi yatırımlar yapıyorsunuz. Esnafa birebir dokunuyorsunuz. Bu anlamda bizlere fikirlerinizi, düşüncelerinizi beyan ederseniz bizler de hızlı bir şekilde hazırlıklarımızı yaparız. Bir daha Hakkari'de misafir etmek istediğiniz iş insanlar varsa biz bunları vali beyin huzurunda kente davet edelim.

Burada yatırım yapmalarını sağlayalım. Hakkari olarak 6. Teşvik Bölgesinde yer alıyoruz. Biz yakın çevredeki illerle rekabet edecek durumda değiliz. Lojistik anlamında ciddi bir maliyetimiz var. Buraya yatırım, hammadde ve üretilen malın dışarıya sevki noktasında ciddi sorunlar yaşıyoruz.

Biz bakanlarımızdan ciddi anlamda pozitif bir ayrımcılık talep edeceğiz. Bizim 7. Teşvik bölgesinden yararlanmamız lazım ki biz yatırımcı çekebilelim. Yatırımcı çekilmeyen yerde üretim ve istihdam olamaz. bunları sağlamamız lazım. Bütün misafirlerimizin huzurunda sizden bu desteği bekliyoruz.

Hakkari'de ciddi anlamda maden zenginliği var. Buradaki zabel tesisi noktasında yatırım yapmayı düşünen yatırımlar varsa onları da burada madencilerimize yönlendiririz. Çünkü Hakkari'de zengin bir hammadde kaynağı var. Ben değerli iş inşalarını tekrardan Hakkari'de yatırım yapmaya davet ediyorum. Sizlerde buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.' 'Program  bir şekilde devam etti.
  Hakkarihabertv.com

img-9619.JPGimg-9625.JPGimg-9629.JPG

Bu haber toplam 1059 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim