• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Vali Ali Çelik’ten "Ahilik Haftası" Mesajı

Vali Ali Çelik’ten "Ahilik Haftası" Mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ""Ahilik Haftası" nedeniyle bir Mesajı yayınladı.

Vali Ali Çelik, Medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer vardır. Bu değerlerden biri de Anadolu' da kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettiren, Toplumumuzun toplumsal, ekonomik, dini, ahlaki ve kültürel hayatını tanzim eden Ahilik kurumudur dedi.

Vali Çelik mesajının devamında "Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik teşkilatı; İnsanımızın mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur.

Ticaret ve ekonomi alanında esnaf ve sanatkârlarımıza olduğu kadar sosyal ve kültürel alanda da tüm halkımıza yol gösterici olan Ahilik Teşkilatı ve değerlerinin, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin milli ve manevi değerlerini muhafaza etmeye ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu hafta vesilesi ile yüz yıllardır süre gelen ve tüketici haklarının, ticari ahlak kurallarının, çekirdek ticari yapımızın oluşmasını sağlayan Ahilik değerlerinin yeniden farkına varmalı ve onlara sımsıkı sarılmalıyız. Böylece müşterisiyle, komşusuyla, çevresiyle ve rakipleri ile barış içerisinde çalışan esnaf ve sanatkâr camiamız; sarsılmaz değerlerini koruyarak geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da ticaret hayatımızın vazgeçilmez yapı taşları olmaya devam edecektir.

Dileğimiz; Ahiliğin temel değerlerinden olan yardımlaşma ve dayanışmanın, milli birlik ve beraberliğin, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörünün, iş birliği ile çalışmanın bu hafta vesilesi ile, ilimizde esnaf ve sanatkârlarımızın da katılımlarıyla hatırlanarak tazelenmesi ve tüm yıla yayılarak devam etmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, birliğin, beraberliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olan “Ahilik Haftası’nı” kutluyor, alın teri ve emekleriyle ilimizin ekonomisine güç katan herkese bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum" dedi.

Bu haber toplam 801 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim