• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Ali Çelik'ten "Dünya insan hakları günü" mesajı

Vali Ali Çelik'ten "Dünya insan hakları günü" mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Çelik, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi; 10 Aralık 1948 günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabul edilen, bireylerin doğuştan ve eşit bir biçimde sahip olduğu hakları teminat altına alan uluslararası bir belgedir dedi.

Vali Ali Çelik mesajının devamında," Bu yıl kabulünün 75. yıl dönümü olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 3. maddesinde “Yaşamak, hürriyet ve kişi emniyeti her ferdin hakkıdır.” denilmektedir. Ancak, günümüzde hala dünyada binlerce insanın yaşam hakkı başta olmak üzere temel haklarından mahrum bırakıldığını üzülerek görmekteyiz.

Son örneklerini İsrail’in, Gazze’ye yapmış olduğu saldırılarda gözlemlediğimiz üzere başta kadın, çocuk, yaşlı Gazze’li binlerce sivil öldürülerek yurtlarından kovulmakta; mabetleri, okulları ve sağlık kuruluşları tahrip edilerek insanlık dışı bir muameleye maruz bırakılmaktadır.

Bunun karşısında; ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ düsturuyla hareket eden ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçmişte olduğu gibi günümüzde de dünyada devam eden savaşların son bulması için elinden geleni yapmakta, savaşlardan etkilenen mazlum insanlara yardım elini her daim uzatarak onlara kucak açmaktadır.

Bizlerde, şanlı tarihimizim kadim değerlerinden aldığımız ilhamla dün olduğu gibi bugünde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini güvence altında tutarak, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde, farklılıklarımızın bir zenginlik olduğunu bilerek, tüm kamu kurumlarımızla vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 536 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim