• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Vali Ali Çelik'ten "Engeliler Haftası" mesajı

Vali Ali Çelik'ten "Engeliler Haftası" mesajı
Hakkari Valisi Ali Çelik Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ali Çelik, Engelliler Haftası, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunların gündeme getirilmesi, hayata onların penceresinden bakarak yaşadıkları zorlukların farkındalığının artırılması amacıyla kutlanmaktadır dedi.

Vali Çelik mesajının devamında, "Engelleri ortadan kaldırmak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve engelsiz bir dünya oluşturmak için toplumun tüm kesimlerine ortak görevler düşmektedir. Yaşamın her alanında engelleri ortadan kaldıracak koşulları oluşturmak,  toplum ve devlet olarak engelli vatandaşlarımıza daha mutlu bir gelecek hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Toplumumuzda bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi engelli bireylerin de sosyal hayata daha fazla dâhil edilmeleri, hayat standartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi, temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının sağlanması topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir.

Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel haklardan en iyi şekilde yararlanmaları ve tüm yaşam alanlarında kendilerine en verimli şekilde yer bulabilmeleri devletimizin en önemli hedeflerindendir.

Bu bakış açısıyla devletimiz her zaman engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltecek, toplumsal hayata katılımlarını artıracak proje ve çalışmalarla engelli vatandaşlarımıza desteğini sürdürmektedir. Bizlerde toplum olarak elimizden geldiğince vatandaşlarımızın önünde bulunan engelleri kaldırmaya ve yaşam kalitelerini arttırmak için çaba harcamaya gayret etmeliyiz.

Engellerin birçoğunun; birlik olduğunuz zaman ve eksik olan parçayı tamamlama iradesini hep birlikte taşıdığımız zaman ortadan kalkacağına inanıyoruz. Birlik ve beraberlik duygusu ile aşamayacağımız engel yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası’nın toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve onların her zaman yanlarında olan fedakâr ailelerine huzurlu, sağlıklı, mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim