• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Ali Çelik’ten " Yeşilay Haftası" Mesajı

Vali Ali Çelik’ten " Yeşilay Haftası" Mesajı
Hakkari Valisi eve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Yeşilay Haftası" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ali Çelik, 5 Mart 1920’de kurulan Yeşilay’ın farkındalığını artırabilmek ve temiz bir toplum oluşturabilmek adına her yıl 1-7 Mart tarihleri Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır dedi.

Toplum genelinde ve özellikle gençlerimiz arasında bağımlılık türlerinin artması sebebiyle Yeşilay farkındalığının arttırılması büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Vali Çelik, sahiptir. İleri görüşlü yaklaşımlar ve kararlı politikalar oluşturarak, çözüm odaklı tedbirleri hayata geçirmeli ve geleceğimizin kirlenmesine hep birlikte engel olmalıyız dedi.

Vali Çelik mesajının devamında," Sigara, alkol, uyuşturucu madde ve kumar bağımlılığının yanı sıra, aşırı internet ve bilgisayar kullanımı, aşırı telefon kullanımı ve oyun bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta ve toplumumuzu manevi değerlerimizden uzaklaştırmaktadır.

Bu bağımlılıklar zamanla hastalık haline gelerek sadece bağımlıya zarar vermiyor aynı zamanda yakın çevresi ve toplumu da tehdit ediyor. Hayatımızı olumsuz etkileyen bağımlılıklardan özellikle yarınlarımız olan gençlerimizi bilinçlendirerek korumalıyız.

Ülkemizde Yeşilay kurumu, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) aracılığı ile bağımlılara ve yakınlarına rehabilitasyon hizmeti vererek toplumumuza temiz bir gelecek sunmak için çalışmalarına devam etmektedir. Bizler de bu konuda Yeşilay Danışmanlık Merkezleri aracılığıyla çevremizde bağımlılığı olan bireylerin bilinçlendirilmesini ve tedavi olmalarını sağlayarak bu çabaya katkı sağlamalıyız.

Bu nedenlerle yaşlısından gencine tüm vatandaşlarımızı Yeşilay farkındalığını artıracak faaliyetler yapmaya, herhangi bir kötü alışkanlıkta bağımlı olduğunu hisseden vatandaşlarımızı da bu bağımlılıktan kurtulmak için çaba göstermeye ve geleceğimizi güzelleştirmek için bilinçlenmeye davet ediyorum.  Yeşilay’a gönül vermiş tüm emekçilerin Yeşilay Haftasını kutluyorum" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 411 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim