• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Alimoğlu Çukurca'da

Vali Alimoğlu Çukurca'da
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesini ziyaret etti.

Vali Orhan Alimoğlu,Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Temel, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vakkas Özmercan, Çevre ve Şehircilik Müdürü M. Fatih Namık Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Kızılban, İl Müftüsü Faysal Geylani, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun ile birlikte Çukurca ilçesini ziyaret etti.

 Çukurca Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Alimoğlu, burada Kaymakam Mustafa Temiz, kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar tarafından karşılandı. Kaymakamlık’ta kurum amirleri, köy, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Alimoğlu burada ilçenin sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Alimoglu,”’Çukurca baharı erken gelen güzel ilçelerimizden birisi. Her türlü sebze ve meyvenin kolaylıkla yetişebildiği ilçelerimizden birisidir. Bu bakımdan hem bu güzel ilçemizi görelim hem de vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinlemek üzere bu ziyareti gerçekleştirdik.

Devlet millet içindir, hep beraber dürüst çalışırsak, terlemekten korkmazsak her problemi çözeriz.” dedi. Vali Alimoğlu daha sonra ilçede görev yapan savcı ve hakimleri ziyaret etti. Alimoğlu ve beraberindekiler daha sonra çarşı merkezini gezerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.  Esnafların sıkıntılarını dinleyen Vali Alimoğlu bir markete alışveriş yaparak, esnaflarla birlikte çay içti. Vali Alimoğlu ile birlikte çay içen esnaflardan Hacı Duran, Çukurca ilçesinin her yönü ile büyük bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Duran, “İlçemiz marifeti, cömertliği, gelenek ve görenekleri, örf ve adetleri ve misafir perverliği yönünden büyük bir geçmişe sahip, bakmayın şimdi bu hale düşmüş. Bizim burada otel yoktur, çünkü herkes gelen misafirleri evlerinde ağırlar. Cenab-ı Allah hepimize inşallah daha mutlu, daha huzurlu bir hayat nasip etsin” şeklinde konuştu.

Vali Orhan Alimoğlu daha sonra İlçenin değişik okullarında eğitim gören başarılı öğrencilerle bir araya gelerek; okumaya teşvik etmek, okuma yazma alışkanlığı kazandırmak, Türkçeyi doğru kullanma becerilerini geliştirme, kavram ve kelime hazinelerini zenginleştirmek, hayatta başarılı, kültürlü, donanımlı, anlayan ve muhakeme eden, iyi, faydalı birer fert olmalarını sağlamak için “okumayı teşvik ve değerlendirme” toplantısı yaptı.

20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığını ziyaret eden Vali Alimoğlu burada Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Okkan ve askeri erkan ile görüştü. Sınır bölgesinde vatani görevlerini sürdüren Mehmetçik ile bir araya gelerek öğlen yemeği yedi.

Vali Alimoğlu, Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Temel, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Okkan ve askerlerle birlikte Tugay Komutanlığının bahçesine çam fidanı dikerek ilçeden ayrıldı. Kaynak (İHA)

Bu haber toplam 3150 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim