• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Alimoğlu konuştu

Vali Alimoğlu konuştu
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, PKK eylemleri ve bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili bilgi verdi.

Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Alimoğlu, “Operasyon dediğimiz şey, şu ilimiz kırsalında PKK’dan kaynaklı olaylar oluyor veya buna ilişkin haberler alınıyor olayların olabileceğine dair, buna karşılık güvenlik güçlerimiz de tedbir alıyor. Eylem olduysa veya bunları önlemek için, caydırmak için tedbirler alıyor; operasyon dediğimiz işler bunlardır. Nerede bir problem çıkarsa oranın çaresine güvenlik kuvvetlerimiz bakıyor.

Şemdinli’de birkaç gündür devam eden operasyonlar toparlanmak üzeredir ama dediğimiz gibi bir problem olursa buna müdahale devam edecektir" diye konuştu.
PKK nın dün bir köprüyü havaya uçurduğunu söyleyen Vali Alimoğlu, "Arkadaşlar hemen oraya gittiler, orayı düzeltip yol verdiler" dedi. Alimoğlu şöyle devam etti:
"Bizim güvenlik kuvvetlerimiz de, diğer kamu görevlilerimiz de gayet uyum içindeler, ahenk içindeler, işbirliği içindeler.

Zaten valiliğin de görevi budur, yani bu koordinasyonu, bu ahengi sağlamaktır. Bizim arkadaşlarımız hepsi işlerini iyi yapıyorlar ama işbirliği içinde de yapıyorlar zaten. Gayemiz de bir; Hakkari'de huzurlu bir hayat olsun, Hakkarililer huzur içinde yaşasın, Türkiye’ye de dünyaya da buradan güzel haber çıksın. Bakın karşı dağlarda görüyorsunuz açan çiçeklerin güzelliğini, onlar yayılsın. Güzel işler yayılsın, güzel haberler yayılsın diye uğraşıyoruz."
 

"7 bölgenin giriş çıkışlarının yasaklandığı haberde yanlış anlaşılma olmuş" diye devam eden Vali, "Farkındaysanız kelimelerimi seçiyorum. Sizin de kelimeleri seçmenizi istiyorum. Şimdi bu askeri mevzuata göre geçici, kalıcı bazı yasak bölgeler. Çünkü askeriyenin kendi faaliyetlerini yapacağı yerleri vardır. İlimizde de birkaç yer geçici bölge ilan edilmiştir. Bunu Genelkurmay Başkanlığı ilan ediyor, oradan bize geliyor. Bunların buradan doyurulması da şu, dünkü rast gelmesinin sebebi, daha sonra bir açıklama gelmiş, burada bu bölgedeki vatandaşlara zirai mahsulünü alabilir, bunu duyurmak için yapmışlar.

İlimizde her hangi bir yasak yok. Biz yasakları azaltmak için bütün gücümüzle uğraşıyoruz. Bazı sıkıntılar olduğu için kamu kurumlarının bazı salonlarında düğün yapılmasına izin verilmiyordu, ben bunu gelince serbest bıraktım. Çünkü ilimizde yasakları azaltalım ama tabii zararlı işleri de önleyeceğiz.

Yeni bir yasak yok burada, bundan 3-5 ay evvel doyurulmuş. Vatandaşa 'oradaki ziraatınızı, mahsulünüzü alabilirsinin' duyurulmasından ibarettir. Herkesten hassasiyet bekliyorum. Hakkari hassasiyetleri olan bir ilimizdir. Basından da bu hassasiyeti bekliyoruz. Tekrar şehitlerimize rahmet diliyorum, milletimize inşallah iyi haberler verme temennisinde olduğumuzu da belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
 

Bu haber toplam 3730 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim