• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Alimoğlu Yüksekova'da

Vali Alimoğlu Yüksekova'da
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu Yüksekova İlçesi’nde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ile birlikte  Helikopterle ilçeye hareket eden Vali Alimoğlu, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanlığına indi. Burada 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, İlçe Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, askeri yetkililer ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

 

Tümen Komutanı Şenol Alparslan'ı makamında ziyaret eden Vali Alimoğlu, daha sonra ilçe kaymakamlığına geçti. Burada da sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinleyen Alimoğlu,  Hakkari’yi tanımaya çalışıyorum bu kapsamda bugünde en büyük ilçemiz olan Yüksekova’mızı tanımak, tanışmak için arkadaşlarımızla beraber buraya geldik dedi.

 

Vali Alimoğlu,” Sivil toplum örgütü yöneticilerini, kaymakamımızı dinledik. Yüksekova ile ilgili epey malumat sahibi olduk. Devletimizin bu bölgede birçok yatırımları var. Bunların başında benim kanaatimce önemlilerinden biri havaalanı geliyor. Çünkü Hakkari’nin önemli bir meselesi Ankara'ya, İstanbul'a uzaklığıdır. Bununda ihalesi yapıldı çalışmalar son hızlı devam ediyor. Çalışmalar biterse Hakkari için büyük bir kolaylık olacak. Ayrıca barajlar, yollarla ilgili önemli yatırımlar, önemli çalışmalar var. Bunların hızlanması ve iyi yapılması için işlerin beraberce takipçisi olacağız”

 

BİZİM DEVLETİMİZDEN ŞEFKATLİ VE ADALETLİ DEVLET BULUNMAZ

Vali Alimoğlu,” Üniversitemizin gelişmesi Hakkari’nin en önemli işlerinden birisi, rızkın çoğu ticarettendir. Ticaretin olmadığı yerde fakirlik olur fakirliğin olduğu yerde sıkıntı olur. O bakımdan ticaretimizi geliştireceğiz. Hudut kapısı açılması konusunda yapılan çalışmalar var. Bunların sonuçlanması için takipçisi olacağız. Cahillik bütün kötülüklerin anasıdır. Cehalet olursa insanlar yanlış yapar yanlış yaptığını da bilemez. O bakımdan eğitim kurumlarımızı iyi eğitir hale getirmemiz lazım.

 

Yüksekova güzel bir memleket burada güzel işler yaparsak burası daha da güzelleşir ve huzur içinde yaşarız. Huzur konusunda da hepimize iş düşer. Bizim devletimizden şefkatli ve adaletli devlet bulunmaz. Buna dikkat ediyoruz edeceğiz. Ama kıymetini bileceğiz, adalete, şefkate razı olacağız. Birbirimizi huzursuz etmemek için hepimiz üstümüze ne düşüyor ise bunu yapacağız. Sizler vasıtası ile Yüksekova’lılara, Hakkari'lilere selam gönderiyorum. İnşallah birlikte güzel işler yapacağız” dedi.

 

Tümen Komutanlığında verilen öğle yemeğinin ardında Vali Orhan Alimoğlu beraberindekilerle birlikte Esendere sınır kapısında incelemelerde bulundu. Esendere Sınır Kapısı Gümrük Müdür Yardımcısı Akif Ertekin'den sınır kapısı ile ilgili bilgiler alan Vali Alimoğlu daha sonra il merkezine geri döndü.

Bu haber toplam 3478 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim