• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Vali Canbolat' tan 12 Mart mesajı

Vali Canbolat' tan 12 Mart mesajı
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Canbolat, yayınladığı mesajında, “Tarihin derinliklerinden gelen yüce milletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğinin genel ifadesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yılı ve onu kaleme alan çok değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79. yılı vesilesiyle bugün büyük şairi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz. Büyük milletlerin tarihlerine bakıldığında, yüzyıllar içerisinde idealleştirdikleri mefkûreler bulunmaktadır ve buna da ‘milli şuur’ denilmektedir.

Bu şuuru taşımayan milletlerin tarih sahifelerinde kayboldukları, dağılıp tarihin derinliklerinde yok oldukları, kayboldukları görülür. Yani bir toplum; milli ve manevi kültüründen ne zaman uzaklaşmışsa, tarih sahifelerinden de o kadar kısa sürede kaybolup akıp gitmiştir. İşte bu noktada milletlerin milli ve manevi kültürlerinin nesillere aktarılmasında abidevi şahsiyetlerin tarihi roller aldıkları görülmektedir.

Tarihimiz içerisinde de milli ve manevi kültürleri nesillere aktaran abidevi şahsiyetler olmuştur. Bu bağlamda geçmişi öğreten, tanıtan, anlatan, ahlaki ve medeni vasıflarımızı unutturmayan abidevi şahsiyetlerden biri de Mehmet Akif Ersoy’dur.

O, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş bir vatanın kadın-erkek, genç-yaşlı demeden her bireyine topyekûn millet olma şuurunu aşılamıştır. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın ağır şartlarında yazılmış, o günü anlatan milletimize adanmış bir şiirdir.

İstiklal Marşımız, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekûn milletimizin katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştiren seçkin bir eserdir. Şanlı bayrağımızla birlikte, bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir.

Genç kuşakların, Mehmet Akif'in başta İstiklâl Marşı olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek ülkemizin gelişmesine, dönüşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyorum.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklâl Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum, Şairin ifadesiyle ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ İman, cesaret ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un ruhu şad olsun” dedi. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 3260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim