• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Canbolat Yüksekova'da,,

Vali Canbolat Yüksekova'da,,
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova'da yapımı süren havaalanı inşaatını gezerek firma yetkililerine 'çalışmaları hızlandırın' talimatı verdi.

Beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesine gelen Vali Canbolat, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Yasin Tikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, kurum amirleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşıp sohbet eden Vali Canbolat, ardından Kaymakam Tikdağ’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından kaymakamlık toplantı salonunda STK temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştiren Vali Canbolat, ilçenin sorunları ile ilgili bilgi alış verişinde bulundu.

Ardından adliye binasına geçen Vali Canbolat ve beraberindekiler, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gazi Yakar ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Akın’ı ziyaret ettikten sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinde vatandaşlarla sohbet ederek iş yerlerini gezdi.

Gezisinin ardından Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığ'na geçen Vali Canbolat ve beraberindekiler, burada Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan, 3. Piyade Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Yılmaz ve 7. Hudut Alay Komutanı Albay Cemalettin Doğan tarafından karşılandı.
Bire süre komutanlarla sohbet eden Vali Canbolat daha sonra yapımı devam eden okul ve havaalanı inşaatlarını gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Havaalanı üst yapı şantiyesine çeşitli incelemelerde bulunan Canbolat, çalışmaların hızlandırılması için talimat verdi.

Havaalanı Üst Yapı Proje Müdürü Süleyman Özbay da çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını belirterek Vali Canbolat’a, üst yapıdaki çalışmaların tamamının 30 Ağustos’da tamamlanacağını söyledi.

İnşaatlarını gezerek kullanılan malzemelerin kalitesini inceleyen Vali Canbolat, ardından havaalanı alt yapı şantiyesine geçti. Burada havaalanı alt yapı çalışmaları denetleyen Vali Canbolat, alt yapıda yürütülen çalışmaların neden ağırdan yürütüldüğüyle ilgili bilgi aldı. Ardından Havaalanı Alt Yapı Proje Müdürü Şükrü Şengezer’le konuşan Vali Canbolat, çalışmaların biran önce hızlandırılmasını istedi.

Temaslarının ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Canbolat, Hakkari Valiliği görevine geçen hafta başladığını anımsatarak, Yüksekova’da Kaymakam Tikdağ ve 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan’a iadeyi ziyarette bulunduktan sonra ilçede devam eden kamu yatırımlarını görmek istediklerini söyledi.

Havaalanı inşaat çalışmalarını yerinde gördüklerini belirten Vali Canbolat, gecikmiş de olsa havaalanının en kısa zaman Hakkari iline kazandırılmasını arzu ettiklerini kaydetti. Havaalanı üst yapı bölümünde çalışmaların 30 Ağustos’ta biteceğine yönelik firma yetkililerinden bilgi aldıklarını belirten Vali Canbolat, “Çalışmalar şuan devam ediyor.

Alt yapıda çalışmaların bu sene sonunda biteceği bilgisi aldık. Ümit ediyoruz en kısa zamanda çalışmalar tamamlanır ve Hakkari ili de bu hizmete kavuşmuş olur.
Hakkari’de vatandaşların kendisine büyük ilgi gösterdiğini belirten Vali Canbolat, “Ben Hakkari’ye geldiğimden beri insanların bize olan sevgi, muhabbeti ve yaklaşımını çok olumlu gördüm.

Yüksekova’da vatandaşlarımızın bize olan ilgi ve alakaları bizi ziyadesinden memnun etti. Biz Hakkari ilimize ve vatandaşlarımıza hizmet için geldik. Herkesin katkısını ve desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu. İHA

 

Bu haber toplam 6834 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim