• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Çelik "1 yılda 1 milyon 557 bin muayene gerçekleştirildi"

Vali Çelik "1 yılda 1 milyon 557 bin muayene gerçekleştirildi"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkâri genelinde 2023 yılında toplam 1 milyon 557 bin muayene gerçekleştirildiğini söyledi.

 Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Birim Yöneticileri ile birlikte toplantı yaptı. Vali Çelik, Hakkari Genelindeki Sağlık Tesisleri ve Personel durumu hakkında bilgiler aldı.

Yapılan Toplantıda Vali Çelik; Hakkâri İl ve İlçelerindeki mevcut personel sayısı, sağlık tesislerimiz ile hastanelerimizin sayıları ve genel durumları, Acil Sağlık Hizmetlerimiz kapsamındaki araç ve malzeme sayıları hakkında bilgiler aldı. Sağlık Hizmetleri Kapsamında Verilen eğitimler değerlendirildi.

Hakkari'de 2005 yılında kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’nin çalışmaları ve ilimizde 2023 yılı itibariyle 129 Sağlık Personeline UMKE Temel Eğitimi verildiği, UMKE bünyesinde kurulan Seyyar Işıklı Sahra Hastanesi ve çalışmaları, Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında verilen eğitimler, Halk Sağlığı Hizmetlerimiz kapsamında yürütülen faaliyetler ve verilen eğitimler, Dumansız Hava Sahası denetlemeleri, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) faaliyetleri ile İntiharı Önlemeye Yönelik İl Eylem Planı hakkında yapılan çalışmalar ele alınarak değerlendirildi.

Vatandaşlarımız için sağlık alanında yapılan çalışmalar görüşüldüğü toplantıda, Sağlık hizmetlerimiz kapsamında vatandaş ve personelimizin memnuniyet durumu, Acil Sağlık Hizmetleri Sorunları ve çözüm önerileri, Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi kapsamında yapılan aşılar ve faaliyetler ele alındı.

İhalesi sonrası yer teslimi yapılan ve Hakkari Merkezde planlanan 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, aynı zamanda Hakkâri Yüksekova da yapılması planlanan 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ihale sürecinin 2024 yılı fiyat güncellemeleri yapılarak ivedi olarak başlatılacağı yine Yüksekova'da yapılacak 20 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 75 Yataklı Askeri Hastanesi, Yüksekova Devlet Hastanesi Acil Servisinin büyütülmesi gibi planlanan projeler hakkında da görüşülen toplantıda Vali Çelik,

Obezitenin önüne geçilmesine yönelik önlemler alınarak, vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmaları yapılması, Yüksekova’daki acil müdahale istasyon yerlerinin değiştirilerek vakalara daha hızlı şekilde müdahale edilmesi, Yüksekova’ya anjiyo bölümünün açılması için çalışmaların yapılması, Yüksekova’da yapılması planlanan projelerinin çalışmalarının hızla tamamlanması talimatlarını ileterek, İntiharı önlemeye yönelik gençlerimize farkındalık oluşturacak faaliyet ve etkinlikler düzenlenmeli dedi.

-Hakkâri genelinde 2023 yılında toplam 1 milyon 557 bin muayene gerçekleştirildi
  Hakkâri genelinde 2023 yılında toplam 1 milyon 557 bin muayene gerçekleştirildiğinin de belirtildiği toplantıda Vali Çelik, vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet verebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğinin önemini vurgulayarak, toplantı katılımcılarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.
  Hakkarihabertv.com

hastane-002.jpghastane-2-002.jpg

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim