• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Çelik "Ağaçlar; yağmura ve iyiliğe karşı açılmış bir dua"

Vali  Çelik "Ağaçlar; yağmura ve iyiliğe karşı açılmış bir dua"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Ağaçlar; yağmura ve iyiliğe karşı açılmış bir dua dedi.

 Vali Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Cumhuriyetin 100. yılına özel 2023 farklı yerde milyonlarca fidan dikilmesi ve her Hakkari'de 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kurulması için ‘’Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’’ sloganıyla oluşturulan proje kapsamında Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesinde düzenlenen programa katıldı.

 Düzenlenen programda Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey yerleşkesinde 10 hektar alanda kurulumu yapılan 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’na 1000 adet 3 yaşında sedir fidanı, 30 adet 4 yaşında karaçam fidanı, 300 adet 1 yaşında badem fidanı, 500 adet 1 yaşında ardıç fidanı olmak üzere toplam 2030 adet fidan dikimi yapıldı. Önceki yıllarda yapılan dikimler ile birlikte Zeynel Bey yerleşkesinde toplam 8 bin 850 fidan dikimi gerçekleştirilmiş oldu.

 -Ağaçlar; yağmura ve iyiliğe karşı açılmış bir dua
  Vali Çelik  "Bugün 11.11’de tüm ülkemizde Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle ağaçlar dikilmekte, fidanlar toprakla buluşmaktadır. Bizlerde burada 2000’in üzerinde fidanı toprakla buluşturacağız. Hepimizin bildiği gibi dünyamız hızlı bir küresel ısınma sorunuyla karşı karşıya.

Bunu da karbondioksit başta olmak üzere atmosferde artan sera gazları oluşturmaktadır. Bunun en büyük çözümü de habitatı onarmak, bolca ağaç dikmektir. Çünkü o ağaçlar bildiğiniz üzere oksijen üretim fabrikaları ve yağmura, iyiliğe karşı açılmış bir dua.

Hepsi toprakla buluştuğu andan itibaren birçok olumsuzluğu gidermek için bir dua şekline bürünecek. İnşallah bizlerde onları koruyacağız ve daha fazla ağaç dikeceğiz. Her yıl ülkemizdeki orman ve ağaç varlığı hızla artmakta. Çocuklarımızın burada olması büyük bir şans. Onlara toprağın, doğanın ve ağacın sevgisini aşılatmak için büyük bir çaba ve gayret var’’ dedi.

Vali Çelik ayrıca diktiğiniz fidanlara kendi isimlerinizi verin burası sizin dedi. Çocuklar ile sohbet ederek fidan dikmenin öneminden bahseden Vali Çelik ‘’Diktiğiniz fidanlara kendi isimlerinizi verin burası sizin. Çevreyi korumak ve bakmak bizim görevimiz’’ diyerek çocuklar ile birlikte fidan dikti.

Programa Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya,  Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
  Hakkarihabertv.com

vali-celik-003.jpgvali-celik-jpg-2.jpgvali-celik-jpg-3.jpg

f-pe0zcwmaa2vrr.jpg

Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim