• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Çelik "Asıl mesele iyi insan olmaktır"

Vali Çelik "Asıl mesele iyi insan olmaktır"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan vekili Ali Çelik, Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek asıl mesele iyi insan olmaktır dedi.

Vali / Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkari Halk Eğitim Merkezi’nde, Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. 

 Öğrencilere nasihatlerde bulunan Vali Çelik, öncelikle iyi bir insan olma yolculuğunda, vatana, millete ve ailelerine yararlı birer evlat olmak için öğrencilere, çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.

ALİ ÇELİK; ‘ASIL MESELE İYİ İNSAN OLMAKTIR’
 Öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Çelik: “Sanayisiyle, teknolojisiyle, insan yapısıyla, siz gibi değerli gençleriyle yükselişe geçen bir Türk Milleti var. Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çabalar ve yatırımlar sizler içindir.

Sizler başarılı oldukça bizler de mutlu ve huzurlu olacağız, geleceğimize güvenle bakacağız. Sizler medeniyetimizin beklediği nesiller olarak, ülkemize, ailelerinize ve insanlığa faydalı işlerde bulunup, adil bir dünya inşa edeceksiniz. İleride çok önemli yerlerde olacaksınız.

Ama bütün bunların hepsi tali meseledir. Asli mesele ise iyi bir insan olmaktır. Hiçbir şahsi menfaat, doğru ve dürüst olmaktan, doğruları doğru olarak tespit edip doğru olarak kabul etmekten, Hakk’a ve hukuka saygı duyup sahip çıkmaktan daha değerli değildir,” dedi. 

“Sosyal medyadakiler değil, sizin yaşadıklarınız gerçek olan’’
      ‘’Bu hayat sizin ve başrol oyucunsu sizlersiniz. Sosyal medyadakiler değil, sizin yaşadıklarınız gerçek olan, bunu düşünün. Sizin zihninizde algıladıklarınız, hissettiğiniz ve düşündüğünüz şeyler ne ise onu yaşarsınız. Güzel ve iyi  şeylere odaklanın, olumlu konularla kendinizi meşgul edin.

Disiplinli çalışma düzeni oluşturun kendinize, bunu başarırsanız elde edemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Kendinize bir hedef koyun ve onu başarabileceğinize inanarak disiplinli çalışın. Hayatınızda yaptıklarınızı planlı olarak yapın, hayatınızın kontrolü sizin elinizde olsun.

Hayat her zaman sizin istediğiniz gibi gitmeyebilir; ama hiçbir zaman pes etmeyin, kararlı olun, o zaman başaracaksınız. Bu dünyadaki en büyük mücadeleniz kendinizle, onu kazanırsanız istediğiniz her şeyi başarırsınız,’’ dedi.

“Ne kadar okursanız, o kadar var olursunuz”
Vali Çelik, öğrencilerle olan sohbetini şu cümlelerle tamamladı; “Okumak ve öğrenmek bizim inancımızın en temel prensibidir. Okuma alışkanlığı bir yaşam şeklidir. Ne kadar okursanız o kadar var olur, o kadar öğrenirsiniz. Tarihin en çok okuyan, araştıran ve insanlığın en önemli buluşlarını gerçekleştiren bir ecdadın evlatlarıyız. Bilginin kaynağına ulaşmanın en önemli yolu da kitaplardan geçmektedir.

Bizler de geleceğimizi inşa edebilmek ve hepimizin ortak değeri olan siz evlatlarımızın daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmenizi sağlamak için gerekli tüm tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.

Sizlere güvenimiz tamdır. Sizlere sağlık, mutluluk ve derslerinizde üstün başarılar diliyorum, ”diyerek orada bulunan tüm öğrencilere, başarı oranlarınız yükseldikçe, değişik ve güzel ödüllerle sizleri desteklemeye devam edeceğiz, müjdesinde bulundu.

 İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulhalim Ünalan, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ramazan Özdemir, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Müftülük Yöneticileri,

Fen Lisesi Müdürü ile öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı programda, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında, öğrencilere yönelik sosyal medyayı doğru kullanma, boş vaktin kıymetini bilme, öğrencilik yıllarını güzel değerlendirme, milli ve manevi değerlere bağlı kalma ile ibadet ve itaate devam etmenin önemine vurgu yapan tavsiyelerde bulundu. Hakkarihabertv.com

img-5246.JPGimg-5247.JPGimg-5251.JPG

 

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim