Vali Çelik, Gazi aileleriyle bir araya geldi

Vali Çelik, Gazi aileleriyle bir araya geldi

Kaynak:Feyzullah Taş

Hakkari Valisi Ali Çelik, Gaziler Günü Vesilesiyle Gazilerimiz ve Aileleri onuruna düzenlenen programa katıldı.

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, gazilerimiz ve aileleri onuruna Hakkâri Öğretmenevinde bir yemek programı düzenlendi.

Programa Vali Ali Çelik ile birlikte; Vali Yardımcıları, il protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri ile gazilerimiz ve aileleri katıldılar.

Hacı Sait Camii İmam Hatibi Zübeyir Öztunç’un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemek programı, gazilerimiz onuruna yenilen yemeğin ardından Hakkâri İl Müftüsü Hüseyin Okuş tarafından yapılan dualarla devam etti. Sonrasında ise şehit torunu ve gazi çocuğu olan İdris Akbıyık Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Tuana Yaren Adıyaman; babasına ithafen yazmış olduğu şiiri okuyarak katılımcıların gönüllerine dokundu.

Programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Vali Ali Çelik sözlerine; bu anlamlı günde, kıymetli gazilerimiz ve aileleri ile aziz şehitlerimizin aileleriyle bir araya gelmekten onur duyduğunu belirterek başladı.

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.”

Vali Çelik konuşmasına İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle devam ederek, vatan sevgisi ile feda-i can eden şehitlerimizin ve gazilerimizin milletimiz için en yüksek kutsal mertebede yer aldıklarını belirtti. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

Sözlerine Mithat Cemal Kuntay’ın “On Beş Yılı Karşılarken” şiirindeki dizeleri ile devam eden Vali Çelik; aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bu toprakların vatan olabilmesi için verdikleri mücadelenin hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı. Vali Ali Çelik, gerçekleşen programın ardından programa katılım sağlayan başta gazilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

g1o0j1xxgaa3pts.jpegg1o0j1xwuaexsta.jpeg

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.