• BIST 10726.08
  • Altın 2523.135
  • Dolar 32.2072
  • Euro 35.0479
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Çelik "Hakkari'yi daha illeri götüreceğiz"

Vali Çelik "Hakkari'yi daha illeri götüreceğiz"
Hakkari Valisi Ali Çelik, “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz" dedi.

“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ilimizde, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.

Hakkari İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Asım Şen’in konuşmasından sonra, Van Tarım Kredi Kooperatifi tarafından temin edilen 29.000 adet sebze fidelerinin dağıtım programında hitaplarını gerçekleştiren Vali Ali Çelik: “Hakkari’miz, sebze üretiminde ciddi anlamda bir ivme kazandı ve bu ivme devam ediyor.

İnşallah, sizlerin bu gayretleri, bu alandaki çalışmalarınız sayesinde, başarıya götürecek çok iyi sonuçları alacağımıza inanıyorum. Domates, karpuz, patlıcan, sivri biber gibi sebzecilikte ve diğer tarımsal sektörlerde, Hakkari’mizi daha ileriye götürecek projelerimize devam edeceğiz,” dedi. 

 Dağıtılacak 29 bin fidenin, en güzel şekilde yetiştirilip en iyi şekilde değerlendirileceğine yürekten inandığını belirten Vali Çelik, Verimli arazilerimizi, sonuç alacağımız ürünlerimize ayıracağız dedi.

Vali Çelik;" Çukurca, sadece Hakkari’nin değil Türkiye’mizin en verimli topraklarını içerisinde barındıran bereketli bir ilçemiz. Bu bereketli topraklarımızı, en iyi şekilde değerlendirmek, siz çiftçilerimizin elinde. Çiftçilerimizin gelişen teknolojiyle birlikte, yeni teknikleri ve doğru yöntemleri uygulamaları, en önemlisi de suyu tasarruflu kullanmaları, hepimiz açısından, geleceğimiz ve çocuklarımız açısından çok önemli.

aw200164-02.jpg

Bu desteği sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimize, destek sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Hakkari’mizin ekonomisine ne değer katabilirsek onun gayreti içerisinde olacağız ve her zaman çiftçilerimizin yanlarında olacağız. Sebze fidelerimizin, hayırlı kazançlara vesile olmasını diliyorum,” dedi. Konuşmaların ardından üreticilerimize, fideler dağıtıldı.

 Fide dağıtım töreninden sonra, çocuklara tarımı sevdirmek ve onlarda, doğa bilinci ile çevre farkındalığını artırmak amacıyla Çukurca Vali Erdoğan Gürbüz Anaokulu bahçesinde, miniklerle fide dikme etkinliği gerçekleştirildi. Vali Çelik, geleceğimiz olan çocuklarımızın özgüvenlerini artırmak; onlarda, bitki sevgisi, su ve doğa farkındalığı oluşturmak için miniklerimizle teşvik edici mini bir sohbet yaptı.

 Çukurca’daki etkinliğe; Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca İlçe Belediye Başkanı Nazmi Demir, Çukurca Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tekel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Hakkari İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özge Sönmez, Şube Müdürleri; Sabah Saklı, Osman Taşkın, ilçe protokolü ve proje yararlanıcısı çiftçilerimiz katıldı. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 346 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim