• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Çelik mili eğitim birimlerini ziyaret etti

Vali Çelik mili eğitim birimlerini ziyaret etti
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Tüm Gözleri Eğitimin Üstüne Çekeceğiz dedi.

Hakkari Millî Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber ile birlikte, il müdürlüğünün birimlerini gezerek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında, İl Müdürü Nurettin Yılmaz’dan, bilgi aldı. 

Hizmet binasındaki incelemelerinin ardından, müdürlüğün toplantı salonunda, kurum yöneticileriyle bir araya gelen Vali  Ali Çelik, İl Müdürü Sayın Nurettin Yılmaz’dan, ilin eğitimi hakkında, brifing aldı. 

Brifingte; personel sayısı, personelin görev alanları, okul, öğrenci, öğretmen ve derslik sayıları, taşımalı eğitim, tamamlanan ve devam eden yatırımlar, projeler ve kurslar hakkında detaylı bilgi verildi.

 Eğitimle ilgili bilgilendirmeden sonra kurum yöneticilerine hitap eden Vali  Ali Çelik, eğitim kalitesinin artırılması için herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayarak: "Kendi çocuklarımız için ne istiyorsak tüm çocuklarımızın yarınları için de onu istemeli ve bu doğrultuda çalışmalıyız," dedi.

Bizlere düşen en büyük görev ve sorumluluğun adaletle hükmedip bu memleketin yarınlarını sağlamak olduğuna vurgu yapan Vali Ali Çelik: “Ben, bugün ne yaptım, sorusuna mantıklı ve vicdani bir cevabımız olmalı. Eğitim, bir memleketin en değerli alanıdır ve eğitim camiası, bilginin taşıyıcısı, memleketin yüz akı bir meslek grubudur ve bu yüzden sizlere destek vermek ve sizleri yüreklendirmek, bizim asli görevimiz.

Eğitimin gayesi, yüreğinde insan sevgisi olan ve geleceğimize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek olmalıdır. Bunun için de ilimizin eğitimdeki motivasyonunu ve verimliliğini artırmamız lazım. Ortak akıl ve koordinasyonla çok daha iyi işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum," diyerek şöyle devam etti:

  “Tüm Gözleri, Eğitimin Üstüne Çekeceğiz”
 “Hakkari’den Derecik’e kadar değerler eğitimi, okuma alışkanlığı, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere tüm okullarımızda bir sinerji oluşturmaya çalışacağız. Bunu da sadece okul içi faaliyetlerle değil, sivil toplum kuruluşlarıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarını da bu sürece dahil ederek yapacağız. Tüm gözleri, eğitimin üstüne çekmeye çalışacağız. Biliyoruz ki gözler, eğitime çevrildiğinde, birçok aksayan konumuz da böylece halledilmiş olacak,”dedi.

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim