• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Çelik, "Olası deprem önlemleri alınmıştır"

Vali Çelik, "Olası deprem önlemleri alınmıştır"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Deprem tedbirleri kapsamında 125 Milyon TL finansman sağlandığını belirtti.

Vali Ali Çelik Başkanlığında, Hakkâri Üniversitesi Rektörü, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, AK Parti İl Başkanı, İl ve İlçe Belediye Başkanları ve Kurum Müdürleri ile birlikte, Hakkâri İl ve İlçelerinin yapı stoğunu güçlendirip depreme dayanıklı hale getirmek için yapılabilecek çalışma ve projeler ele alındı.

Yapılan ve yapılmakta olan mevcut projelerin durumu ile planlanan inşaatlar ve altyapı çalışmalarının da ele alındığı toplantıda Vali Çelik ‘’ Hakkâri için öncelikli hedefimiz daha sağlam bir yapı stoğu oluşturmaktır ‘’ diyerek deprem bölgesi olmamızdan kaynaklı alınabilecek önlemlere vurgu yaptı.

Vali Çelik’in talimatı ile deprem tedbirleri kapsamında Belediye, Hakkâri İl Özel İdaresi ve AFAD Bütçesine toplamda 125 Milyon TL finansman sağlanmış olup, ilk etapta 500 konutun deprem risk performansları çıkarılacaktır. Buna ek olarak, belediyemizce belirlenecek 10 noktaya, içerisine enkaz arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak bütün ekipmanların temin edildiği deprem müdahale konteynerleri kurulacaktır.

Hakkâri Üniversitesi bünyesinde Deprem Araştırma Laboratuvarı kurulacak ve bu kapsamda Çevre Şehircilik ve Belediyemizin destekleri ile vatandaşlarımızın konutları için KAROT (bina dayanıklılık testi) yapılacaktır.

Arama kurtarma ekipleri kapsamında Jandarma, Emniyet ve Milli Eğitim bünyesinde toplam 57 TİM, 870 Personel planlandı.

Arama kurtarma ekipleri kapsamında Jandarma bünyesinde toplam 29 TİM, 372 Personel planlandı, planlanan bu TİM’lerin eğitimleri için ise Şırnak’a kurulacak parkurun yapımına başlanmıştır. Jandarmanın yanı sıra, Emniyet bünyesinde 26 Tim, 468 Personel,

Milli Eğitim bünyesinde ise 2 Tim 30 Personel den oluşan Arama Kurtarma Ekipleri planlanmış olup, 24 saat esaslı bir çalışma sistemleri olacaktır.

Kurulacak olan ekipler ile mevcuttaki iş makinalarının eşleşmesinin yapılıp, acil durumda hangi iş makinasının hangi ekip ile işbirliği içinde olacağı da önceden belirlenecektir. Bunlara ek olarak Afad ile birlikte koordineli şekilde ekipman listesi çıkarılacaktır ve temini bir an evvel yapılacaktır. 

 İleride bizde bu iradenin bir parçasıydık demek için herkesin desteğine ihtiyacımız var.  İleride bizde bu iradenin bir parçasıydık demek için herkesin desteğine ihtiyacımız var ‘’ ifade eren Vali Çelik, kurumlar arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı ve toplantı katılımcılarına çalışmaları için teşekkürlerini iletti.

gf08ukywuaabc3j.jpg
 

Bu haber toplam 867 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim