• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Vali Çelik: ‘Özel eğitimde güçlü yenilikler yapıldı’

Vali Çelik: ‘Özel eğitimde güçlü yenilikler yapıldı’
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Eğitimde güçlü yenilikler yapıldığını söyledi.

Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz eşliğinde, Hakkari Özel Eğitim Uygulama Okulu'nu ziyaret ederek okul bünyesinde, kurulumu tamamlanan müzik atölyesinin açılış kurdelesini, özel öğrencilerle birlikte kesti.

 Müzik atölyesinde, öğrencilerden mini bir konser dinledikten sonra okulda incelemelerde bulunan Vali Çelik, öğrencilerin hizmetine sunulan; salon, yatak odası, mutfak ve banyo bölümlerinin yer aldığı ve yatak toplama, ütü yapma, kapıları kilitleme, elektrik süpürgesi kullanma, öz bakım becerilerini geliştirme gibi işleri, öğrencilerin kendi başlarına yapmayı öğrenecekleri ‘Uygulama Evi’ni gezdi ve günlük yaşam evi hakkında, okul yöneticilerinden bilgi aldı.

Ayrıca sınıflardaki üretim stantlarında, özel öğrencilerin ve öğretmenlerinin, emekleriyle ortaya çıkardıkları ürünleri inceleyen Vali Çelik’e, öğrenciler de sarılarak sevgilerini gösterdiler.

“SEVGİ EN BÜYÜK İLAÇ”
Özel eğitim öğretmenleriyle de bir süre sohbet eden Vali Çelik: "Özel eğitim öğretmenlerimiz, yavrularımıza, yaşam becerilerini kazandırarak onları, zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal yönden dengeli bireyler olarak yetiştirmek için çok ciddi bir gayret gösteriyorlar.

Çocuklarımız için en büyük ilaç sevgi. Özverili çalışmalarından ötürü ve sevgi dolu mücadeleleri için öğretmenlerimize teşekkür ediyorum,” dedi.

“ÖZEL EĞİTİMDE ÇOK GÜÇLÜ YENİLİKLER YAPILDI”
Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki çocukların, eğitim alanlarının niteliğinden duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Çelik, “Devletimiz özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız açısından çok nitelikli eğitim alanları, sorumluluklarını yerine getirecek birçok alanda destekler vermekte.

Bu anlamda da gurur verici bir tablo var ve çok büyük yenilikler, büyük hizmetler gerçekleştirildi. Bu hizmetlerin sunulmasında, çocuklarımızın, ailelerin geleceğe umutla bakması için büyük bir çaba gösteren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum,” diye konuştu. 

İl Müdürü Nurettin Yılmaz ise: “Bakanlığımızın öncülüğünde, Valimiz Sayın Ali Çelik’in liderliğinde, hayatımızın her alanında, yapacağımız güzel çalışmalarla engelli bireylerin iyi yaşam koşullarına kavuşmalarına ve sosyal yaşama dahil olmalarına katkı sağlayacağız; çünkü bu evlatlarımıza yönelik gerçekleştirilecek bütün çalışmalar, onların toplumla iç içe yaşamalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır,’ diyerek, ilgisi ve desteği dolayısıyla Vali Çelik’e, şükranlarını sundu.

Vali Ali Çelik’e, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya ile Okul Müdürü Barani İlçin eşlik etti.

b5041381-1486-4eff-9756-e466167e04bd.jpgbd4eb759-9d0a-4da2-8800-827ea6e30d45.jpgd23e824c-3266-4f6d-b42a-baf96b9bfdb7.jpg

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim