• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Vali Çelik: ‘Yarınlar çok genç olacak’

Vali Çelik: ‘Yarınlar çok genç olacak’
Çukurca Kaymakamlığı, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde, “Geleneksel Okçuluk Kulübü” kurularak açılışı yapıldı.

Hakkâri Valisi / Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in teşrifleri, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İlçe Belediye Başkanı Ensar Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve törene katılan protokol üyelerinin katılımıyla kulübün açılış kurdelası kesilerek öğrencilerin hizmetine sunuldu. 

 Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu’dan atölye hakkında bilgi alan Vali Çelik, açılışı gerçekleşen 50 kişi kapasiteli okçuluk kulübünde, öğrencilerle yakından ilgilenerek okçuluk sporu ve gelecek hayalleri üzerine sohbet etti. Öğretmenlerimizle de bir araya gelerek onlarla sohbet eden Vali Çelik:

“Geleneksel Okçuluk Kulübü”nde yapılacak faaliyetler, evlatlarımızın psiko-sosyal yönlerden uyumlu ve dengeli gelişimlerine, önemli katkılar sağlayacaktır. Her şey çok genç olacak diyoruz; çünkü her şey gelecek nesillerimiz için,” diyerek öğrencilerin başarılarına katkı sağlayan öğretmenlere, yaptıkları rehberlik ve gösterdikleri gayretler için teşekkür etti.    

Açılışın akabinde, Vali Ali Çelik, kulüp salonunda, bilek güreşi sporcusu ile bilek güreşi yaptı. Renkli görüntülere sahne olan bilek güreşi, berabere bitti. Öğrenciyi tebrik eden Vali Çelik, kendisine başarılar diledi. Okul bünyesinde açılan okçuluk kulübündeki öğrencilerin eğitimine de katılarak onlarla birlikte ok attı. Sporculara; odaklanarak ve sabrederek geleneksel ve takım sporlarımızı yapmaktan vazgeçmeyin, önerisinde bulundu.

“Sağlıklı kuşaklar yetiştirmek için spor, eğitimin ayrılmaz bir parçası ve tamamlayıcısıdır.”

 Vali Çelik: “Sporla buluşturduğumuz evlatlarımızı gözlemlediğimizde, çocuklarımızın daha hızlı büyüdüklerini, beceri koordinasyon ve vücutsal gelişimlerinin daha iyi olduğunu; bu çocuklarımızın, ortak hayat kurallarına uymaya daha çok eğilim gösterdiklerini, akademik alanda da daha başarılı olduklarını görebiliyoruz. Bu nedenle evlatlarımızı, her bakımdan desteklemeye devam edeceğiz, ”dedi.

 Geçmişten günümüze milli değerlerimizi taşıyan okçuluk sporunun önemini de vurgulayan Vali Çelik: “Geleneksel Okçuluk Kulübü”müzün kurulmasına vesile olan Çukurca Kaymakamlığı, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, öğrenci ve eğitim kadrolarımıza, hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.

Ayrıca okulun kütüphanesinde, öğrencilerle hedefleri hakkında bir süre sohbet ederek başarı dileyen Vali Çelik, İlçe Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdiresi ile birlikte okul pansiyonunda yaptığı incelemelerinin ardından okuldan ayrıldı.

 Açılışa; Vali Ali Çelik, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İlçe Belediye Başkanı Ensar Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdiresi Özge Sönmez, Şube Müdürleri; Oktay Kızılkaya ve Abdullah Abi, Gençlik Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, ilçe protokolü, okulun yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

vali-celik-007.jpgcukurca-012.jpg

 

Bu haber toplam 761 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim