• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Vali Çelik'ten "19 Eylül Gaziler Günü" mesajı

Vali Çelik'ten "19 Eylül  Gaziler Günü" mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü Münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ali Çelik, 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilmesinin anısına 19 Eylül tarihi, “Gaziler Günü” olarak kutlanırken aynı zamanda “Kahramanlık Günü” olarak da anılmaktadır dedi.

Vali Çelik mesajının devamında," Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş; canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı, malı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.

Aziz milletimiz; Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore’de, Kıbrıs’ta ve 15 Temmuz’da vatana ve milli birliğimize kast edenlere karşı verdiği bütün mücadelelerde “Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi.” diyerek şehadeti ve gaza ruhunu her türlü değerin üstünde tutmuştur.

Bu vatan bizlere aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetidir. Bu nedenle şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, Gazilerimizi Türk Milleti olarak toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi sunmak en önemli görevlerimizdir.  

Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 459 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim