• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Vali Çelik'ten "Muhtarlar Günü" mesajı

Vali Çelik'ten "Muhtarlar Günü" mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik "19 Ekim Muhtarlar Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ali Çelik, Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olan Muhtarlarımız, devletimizin mahalle ve köylerimizdeki kurumsal temsilcisi olarak, vatandaşlarımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir dedi.

Vali Çelik mesajının devamında," Her biri milletimizin birer ferdi olan ve demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlarımız tarafından seçilen muhtarlarımız, görev yaptıkları köylerdeki ve mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda önemli birer hizmet noktasıdır. Muhtarlarımız, köylerde, mahallelerde gören gözümüz, duyan kulağımız, elimiz ve ayağımızdır.

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.  

Gerek milletimizin gerekse devletimizin temsilcisi olarak önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, tüm muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevde olanlara sağlık ve başarılı görevler diliyorum" dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 479 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim