• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Vali Çelik'ten "Öğretmenler Günü Mesajı"

Vali Çelik'ten "Öğretmenler Günü Mesajı"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "24 Kasım Öğretmenler Günü" münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ali Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı Öğretmen bilgeliğinden değil, inancından ve şefkatinden verir. Gerçekten bilgeyse, sizi kendi bilgelik evine girmeye çağırmaz, kendi aklınızın eşiğine götürür dedi.

Vali Çelik mesajının devamında," Halil Cibran Sevgi dolu yüreğiyle ve adanmışlığıyla öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski ve en kutsal mesleklerden biridir. İlk adımlarımızdan hayallerimize yön verdiğimiz üniversiteye kadar her anımızda bize rehberlik eden öğretmenlerimiz, büyük bir değer ve özveriyle çalışarak eserlerine kıymet katmışlardır.

Anadolu’nun en ücra köşesinde bir köy okulunun sobasını yakan, sınıfın duvarını boyayan, kütüphane kuran; emeği, azmi ve şefkatiyle sadece sınıfları değil, tüm kalpleri ısıtan sizler, hayatın en güzel bahçelerini yetiştiren bahçıvanlarsınız.

Bu çaba ve fedakârlık, sadece bir gül yetiştirmek isteyenlerin anlayabileceği bir özveridir. Her birimiz, sizin özenle yetiştirdiğiniz gülleriz. Toplumun rehberi, geleceğin mimarı olan öğretmenlerimizin önemini Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1923 yılında Kütahya Lisesinde yaptığı konuşmada şu sözlerle ifade etmiştir: “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.

Bu ikinci ordu olmadan birinci ordunun elde ettiği kazanımlar sönük kalır.” Bugün 100’üncü yaşına ulaşan Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde şüphesiz sizlerin büyük bir emeği ve gayreti var. Çocuklarımızın ve ülkemizin yarınları, geleceği de yine sizlerin elinde şekillenecek.

Çaresizliğin filizlendiği yerde ümit, korkunun mayalandığı yerde yürek, güçsüzlüğün güçlendiği yerde bilek olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, terör örgütünün hain saldırılarında şehit düşen ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. "İyi ki öğretmenim" dediğiniz nice günleriniz olsun. İyi ki varsınız!" dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim