• BIST 10247.75
  • Altın 2396.514
  • Dolar 32.2224
  • Euro 34.6968
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 8 °C

Vali kalkan helalık istedi

Vali kalkan helalık istedi
İçişleri Bakanlığı tarafından Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, kentten ayrıldı.

Vali Kalkan'ın kentten ayrılacağını duyan vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluş amirleri sabah saatlerinde Vali Konağı bahçesinde toplandı. Bir süre sonra konaktan çıkan Vali Kalkan, kendisini uğurlamaya gelen vatandaşlar karşısında oldukça duygulandı.

Vali Kalkan, yaptığı konuşmada vatandaşlardan yana bir hakkı varsa helal ettiğini kendilerinin de haklarını helal etmesini istedi. Vali Kalkan,  daha sonra kendisini uğurlamaya gelen Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Vali Yardımcıları Cengiz Erdem, Hüseyin Sayın, Mustafa Temiz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Yüksekova İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, Çukurca İlçe Kaymakamı Ünal Koç, MİT Müdürü Metin Bozer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, iş damları, vatandaşlar ve kurum çalışanları ile tek tek vedalaştı. Duygulu anların yaşandığı uğurlamada, vatandaşlardan helallik alan Vali Kalkan, daha sonra alkışlarla kentten ayrıldı. 

İlerlemiş yaşına rağmen Vali Kalkan'ı uğurlamaya gelen vatandaşlardan Ali Tatlı ise, valinin şahsiyeti itibarıyla gideceği her yerde vali ve iyi bir insan olduğunu dile getirerek, ''Ancak valinin Hakkari'den ayrılması Hakkari'ye büyük bir zulüm demektir. Bu vali kadar millete, insanlığa, memlekete değerli kimseyi bulamayız, bu imkansızdır. Onun için valinin ayrılışı belki vali için bir önem taşımaz, ancak memleketimiz için büyük bir önem taşımaktadır.

Bu büyük bir zulümdür memleketimize yapılıyor. Daha önce birçok vali geldi. Bu valinin insanlığa, memlekete yaptıklarını hiç bir vali yapmamıştır. Evinin bahçesini biz Hakkarililere açarak hepimizle bir araya geldi. Vali Allah'ın rahmeti ile Hakkari'ye gelmişti. Olan memleketimize olmuştur. İdarecilerin tümü öncelikle memleketi milleti düşünerek atama yapmalıdır'' dedi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Hakkari ilimiz Türkiye’nin ve bölgenin en sıkıntılı ve en geri kalmış bir ili, bu ilimize atanan valilerin Hakkari ilini tanıyabilmesi ve Hakkari halkına hizmet edebilmesi için en az 3 yıl boyunca görev yapması gerekmektedir dedi.

Er,"Hakkari ilimizden Merkeze alınan sayın valimiz Necmettin Kalkan bey Hakkari iline atanır atanmaz kendi evini vali konağını Halkımıza açtığını biliyoruz. Sınır kapıları, Havaalanı, ulaşım ve enerji sorunlarını tümden çözmek için büyük bir çaba içerisinde olduğunu ’da biliyoruz. Ve ayrıca istihdama yönelik çok ciddi hizmetlere imza atacaktı. 

Kendilerinin merkeze alınması belki kendileri için faydalı olmuştur. Ancak Hakkari ili hizmet konusunda tekrar kaybetmiştir.  Hakkari valimiz Necmettin bey Hakkari halkı için iyi gününde kötü gününde taziyesinde asla Hakkari halkını yalnız bırakmamıştır. Merkeze alınması bizleri derinden üzmüştür" dedi.

Vatandaşlardan Timur Yoldaş da, Hakkari için bir fırsat olan Vali Necmettin Kalkan'ın yapılan kararname ile merkeze alınmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Yoldaş, ''Hepimiz sayın valimiz çok seviyorduk. Valimiz halkın içerisine karışan bir insandı. İlimize atanan valilerimizin daha bir yılını doldurmadan değişmesi bizleri şok ediyor. İlimize gelerek bölgeyi tanıyan hizmet yapmaya başlayan valilerimizin yılını doldurmadan ayrılmasını istemiyoruz.

Devletimizden istirhamımız Hakkari'ye gelen valilerimiz 2-3 sene kente çalışıp hizmet yapsın. Sayın valimizin değişmesi Hakkari için bir darbedir. Biz bunu istemiyoruz. Bundan sonra gelen valilerimiz 2-3 sene burada çalışsınlar istiyoruz. İlimizin hizmete ihtiyacı var. Bence yazık oldu, sayın valimiz değerli bir insandı. Hepimiz kendisini çok seviyorduk, Allah yolunu açık etsin'' şeklinde konuştu. 

İş adamlarından Engin Ümit de, çok üzüntülü olduklarını belirterek, ''Hakkari deneme tahtası değil, 3 yılda 3 vali değiştirdik. Buda kentin geri gidişini gösteriyor. Kente atandığı günden bu yana halkı ile iç içe olan düğününe, taziyesine katılan hizmet eden bir valimiz vardı. Valimizin atanmasını istemiyorduk. Valimizin merkeze alınması bizleri derinden üzmüştür. Şuanda istemeyerek de olsa sayın valimizi uğurlamaya geldik. Sayın valimizin daha uzun süre burada hizmet yapmasını istiyorduk'' dedi. 

 

Bu haber toplam 8284 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim