• BIST 10271.73
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Vali Toprak’tan kursiyerlere malzemesi desteği

Vali Toprak’tan kursiyerlere malzemesi desteği
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 960 kursiyer ve 34 eğitmenin görev yaptığı Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Sanat Merkezini ziyaret ederek, müzik malzemesi desteğinde bulundu.

Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Vali Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak, Vali Toprak’ın ağabeyi Fuat Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Şube Müdürü Ayhan Turgut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tekin Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Sanat Merkezini ziyaret ettiler.

Vali Toprak ve beraberindekiler burada Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç tarafından karşılandı.

Vali Toprak ve beraberindekiler eğitim odası, Bateri sınıfı ve dengbejler salonunu ziyaret etti. Valilik tarafından alınan malzemeleri inceleyen Vali Toprak, Kültür Sanat Merkezine övgüler yağdırarak başarıların devamını diledi.

Burada konuşan Vali Toprak, daha önce ziyaret edip açılışını yaptığımız Kültür Sanat Merkezindeki gençlerin bazı ihtiyaçlarının olduğuna şahit olduklarını belirterek, bunların tamamlanması konusunda bazı, müzik aletleri, ses sistemleri, mikrofonlar, gitar, org, saz, davul, bateri bunları alma sözü verdiklerini söyledi.



Vali Toprak,” Çaba sarf ederek müzik malzemeleri konusundaki sözümüzü yerine getirerek en uygununu ve en kalitelisini gençlerimize yakışacak şekilde aldı.

Türkiye’deki en güzel malzemeleri getirdik ve istifadelerine sunduk. Geçen cumartesi günü ise bize güzel bir görsel şölen izlettiler. İnşallah bu verdiğimiz yeni müzik malzemeleri ile daha iyi konserler vereceklerdir.

Buna yanında yöremizin binden fazla oyun çeşidini olduğunu biliyorum ben ve derlenmesi gereken bunların tam olarak izleyiciye aksettirebilmesi için yöresel kıyafetlerle tam aslına özüne uygun şekilde temin etmemiz gerekiyordu.

Irak ve Iran’dan tam yerlerinden ipliğinden dokumasına kadar desenlere kadar tam noktalarda bu araştırmamızı yapıp erkek ve bayanlarımız için cemadani, şelşepik, şal, reşik, kesveren, kiraz fistan, gerdanlık bunları temin ederek bir küçük törenle kendilerine teslim ettik.

Her zaman keyifle izlediğimiz bu gösterileri İnşallah bundan sonra da keyifle izleyeceğiz. Hakkari’mize özgü, bölgemize özgü birbirinden renkli ve kıymetli eserleri İnşallah bu enstrümanlar ve kıyafetler eşliğinde tekrar sanatsal gösterileri izleyeceğiz ve Türkiye’mize de izlettireceğiz.

Hakkarili gençler çok yetenekli başarıların devamını dilerim. Bir nebze de olsa yardımımız oluyorsa ne mutlu bize. İnşallah bu hediyelerimiz onlara hayırlı uğurlu olur.

Ayrıca müzik, tiyatro halk oyunları, dengbejler ve 14 dalda 34 eğitmenimiz burada görev yapıyor ve 930 kursiyerimiz bu kurslara katılmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi bünyesinde de birçok faaliyetlerimiz bulunmaktadır” dedi.

Yapılan ikramla program sona erdi. Haber: Feyzullah Taşvali-toprak-kultur-merkezine-ziyaret-5.jpgvali-toprak-kultur-merkezine-ziyaret-4.jpgvali-toprak-kultur-merkezine-ziyaret-6.jpgvali-toprak-kultur-merkezine-ziyaret-1.jpgvali-toprak-kultur-merkezine-ziyaret-2.jpgvali-toprak-kultur-merkezine-ziyaret-3.jpg

Bu haber toplam 3928 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim