• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Valiliğe pankartlı yürüyüş

Valiliğe pankartlı yürüyüş
Hakkari'de, aralarında Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun da bulunduğu bir heyet, son günlerde yapılan ev baskınları ve gözaltılarla ilgili Vali Muammer Türker ile görüştü.

Haüber: Savaş Taş-Yücel Timur-Fotoğraf: Şerife Kaya

Bulvar Caddesi'nde bulunan "Demokratik Çözüm Çadırı" önünde bir araya gelen aralarında Başkan Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP İl Başkanı Orhan Koparan'ın da bulunduğu kalabalık, çeşitli pankartlar taşıyarak valilik binasına doğru yürüyüşe geçti. Valilik binasına 100 metre mesafede kalabalığın önü polis ekipleri tarafından kesilerek söz konusu pankartlarla valiliğe yürüyemeyecekleri belirtildi.

valilige-pankartli-yuruyus-1.jpg---------1.jpg

Başkan Bedirhanoğlu ise, demokratik haklarını kullandıklarını belirterek bir süre polis müdürü ile görüştü. Ancak polis ikna edilemeyince İl Defterdarlığı binası önünde basın açıklaması yapıldı. Burada basın açıklamasını okuyan BDP Merkez İlçe Başkanı Sinan Kaya, AK Parti hükümetinin Kürt halkına yönelik inkar ve imha saldırılarını yoğunlaştırarak devam ettirdiğini belirtti. Kaya, "AK Parti hükümetinin yaptığı siyasi ve askeri operasyonlarla Kürt halkının sabrı tükenmiş ve bu yaşananlardan sonra artık barıştan bahsetmek anlamsızlaşmıştır. Sözün tükendiği noktaya hızla gitmekteyiz. Kürt halkı her şeye rağmen barışa bir şans daha tanımak istemektedir ve bu uğurda demokratik mücadelesini devam ettirecektir" dedi.

valilige-pankartli-yuruyus-1.jpg

Yapılan basın açıklamasının ardında polis valilik bahçesi dışına kadar pankartsız yürüyüşe izin verdi. Kadınlar, valilik binasına bakan duvarın arkasında otururken Başkan Bedirhanoğlu ve beraberindekiler gözaltılar ve polisin uygulamalarını anlatmak üzere Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Basın kapalı olarak bir süre Vali Türker ile görüşen heyet, çıkışta görüşmelerle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

valilige-pankartli-yuruyus-2.jpg

BAŞKAN BEDİRHANOĞLU İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR VAR

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, son 2-3 gün içersinde meydana gelen olaylardan kaynaklı gerginlik ile halka yönelik bazı insanlık dışı uygulamaları Vali Türker ile paylaştıklarını söyledi. Bedirhanoğlu, "Olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Buna yönelik sohbetler yaparak şehrin huzur ve güveni için nelerin yapabileceğimizi konuştuk. Vali içeride belki her şeye hakim değil fakat halkın tamamı aşağı yukarı bu 2-3 gün içinde yapılmaması gereken muamelelerle karşılaştığını görüyor ve biliyor. Bu konuda valinin de bilgi sahibi olmasını talep ettik. Tabii ki herkesi bu konuda suçlamıyoruz. Güvenlik güçleri içinde de halkın içinde de yani tek tük de olsa yanlış yapanlar olabilir fakat güvenlik güçleri bu halkın güvenliğiyle görevli insanlardır. Bu halkın üzerinde terör estirmeye hakları hiç yoktur" dedi.

GAZETECİ MAKİNESİNİ YERE ATTI

Bu arada, valilik önünde bir sivil polisin sürekli yakın mesafede gazetecilerin fotoğraflarını çekmesine sinirlenen bir gazeteci makinesini çevik kuvvet polisinin önüne atarak tepki gösterdi. Araya giren emniyet müdür yardımcısı basın mensuplarına haklı olduğunu belirterek gereğinin yapılacağını söyledi.

valilige-pankartli-yuruyus-5.jpg

valilige-pankartli-yuruyus-4.jpg
 

valilige-pankartli-yuruyus-6.jpg

Bu haber toplam 4774 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim