• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Valilik ayıp etti

Valilik ayıp etti
Hakan Taş/Yazdı "Hakkari'mizin temel sorunlarını sıralarken kimselerin değinemediği önemli bir soruna ben vurgu yapayım;
"VALİ SORUNU" Hassas bölgelere nedense hükümeti ve devleti temsil eden vali ve kaymakamlar ile yöre halkı arasında nedense hep kopukluk ve geçimsizlik yaşanıyor. Başbakan Erdoğan'ın vali modeli ilimizde uygulamaya konulmuyor. 
 
Henüz 1 yılını bile doldurmayan valimiz Kalkan'a halkımız tepkili ve temkinli... Göreve başlarken birçok meslektaşımın bile överek manşetlere taşıdığı valimize ben hiç değinmedim ve sadece izledim. 
 
Burada görev yapan valiler madem hükümeti ve devleti temsil ediyor da o zaman neden hükümetin ve devletin sıcaklığını vatandaşa yansıtamıyorlar. Bu konuya ve sayın valimizin neden sevilmediğine önümüzdeki günlerde çok geniş değineceğim. Şimdi valilik ayıp etti dedirten bir konuya temas etmek istiyorum. Üniversite sınavlarını kazanan öğrenciler ve aileleri vilayet makamına doğru heyecanlı bir koşuşturma başlattı.
 
Kimi görsen elinde evrak ve belgeler valiliğe koşuyor. Merak ettim, sordum ve araştırdım. Valilik, üniversite sınavlarını kazanan öğrencileri yani kazandıklarına dair belgeleyenlere 200-300 tl arası bir yol masrafı ödeyecekmiş. Bende çok sevindim ve "helal olsun" diyerek bu anlamlı destek ödeneğini alkışladım.
 
Ödenecek paranın adı "yol masrafları" idi. Eğitim ve öğretim yılı neredeyse sona erecek ve gidişi unuttuk dönüş serüveni başlayacak ama halen valilik umut verdiği, heyecanlandırdığı öğrencilere birkaç kuruş ödemeyi yapamadı. Hergün yüzlerce veli bana gelerek bu durumu soruyor. Vali bey ile hiçbir samimiyetim ve görüşmem yoktur diyerek onlara yardımcı olamıyorum.
 
Bine yakın öğrenci valiliğin bu desteğine umut bağladı. Çocuğuna ayda 100 tl bile gönderemeyecek kadar yoksul ve çaresiz aileler vardır. Fakir Fukara Fonundan zengini fakirle, fakiri zenginle karıştırıp trilyonları bulan gıda ve yakacak yardımı yerine öğrencilere burs olarak destek verilmesini öneriyorum.
 
En anlamlı ve en güzel destek eğitim gören dar gelirli öğrencilere verilecek yardımlardır.  Valilik söz verdiği bu desteğini ya biran önce ödemeli ya da "vermeyeceğiz" diyerek beklenti modunda onları çıkartmalıdır.
 
Bu haber toplam 3942 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim