• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Valilik ibaresini kaldırın

Valilik ibaresini kaldırın
Doğu ve Güneydoğu’da birçok yerleşim biriminde hizmete açılan kurumlara o ilin o dönemdeki valisinin adı verilmiş.
 Şu vali ilköğretim okulu,
 Şu vali üst geçidi,
 Şu vali caddesi,
 Şu vali bulvarı gibi gibi…
 Bizimde, amcamlara ait arazi kamulaştırıldı ve orada güzel bir park inşa edildi. Bu parka dönemin valisi Orhan IŞIN “VALİLİK PARKI” ismini verdi. İşletmesini de ihale usulü yakın akrabalarım TAŞ kardeşler aldı. 
 
Valilik parkı ilimizin sembolü haline geldi. Neredeyse sümbül dağı kadar meşhur oldu. Yavuz Taş ve kardeşleri yıllardır büyük bir titizlikle orayı işleterek müşteri memnuniyetine önem verdiler. Benim tayinim Hakkari’ye çıktı, oraya gidiyorum diye danışan birine ilk verilen yanıt “valilik parkına git, orada çayın tadı başka” deniliyor.
 
O geniş arazinin her tarafı oturmaya müsait bir alandır. Orada sümbül dağı ile bakışarak, kent şehir merkezine tepeden bakarak kaçak çay yudumlamanın tadı başkadır. Temmuz ayında bile sümbül dağında erimeyen kar görüntüsü insanın içini serinleten güzelliktedir.
           
Bu makaleyi aslında on yıl önce yazmalıydım. Gündem yoğunluğundan sıra gelmedi. Hakkari gibi hassas bir bölgede “tek” diyebileceğimiz bu güzelim parka “valilik parkı” denmesi hiç hoş karşılanmıyor. Bu isim halk arasında da tartışılıyor. Halka açık bir alanın adı neden “valilik” oluyor ki?
 
Herkesin ve hepimizin azıcık huzur için eşimizle, çocuklarımızla, misafirimizle severek gittiğimiz bu parkın adı neden BARIŞ PARKI-SEVGİ PARKI-PARK AZADİ-CENNET BAHÇESİ-MALA CÖLEMERG-BAHÇE GULAN gibi herkesi kucaklayan isimler olmasın.
 
Bu işin sadece isim krizi… İşin birde güvenlik boyutu var. Valilik çay bahçesinin girişi polis lojmanları ve nöbet kulübesinden geçiyor. Bu durumdan hem polis hem de vatandaş huzursuzdur. Vatandaş güvenlik güçlerine kiralık ev vermiyor, iç içe yaşamak istemiyor, güvenlik güçleri de vatandaşın sınırlarından geçmelerini istemiyor. Daha kısa bir süre önce İHA Hakkari temsilcisi, meslektaşım Feyzullah Taş, Tekser civarında askeri lojmanlara yakın bölgede resim çekti diye gözaltına alınmadı mı?
 
İki önerim var. Kimse kızmasın ve dediklerim ciddiye alınsın. Birincisi bu parkın isminin değiştirilmesi. İkincisi parka giriş kapısının polis noktasından alınıp başka bir tarafa aktarılmasıdır. Bu durumdan polis de rahat eder, vatandaş da şikayetçi olmaz.
 
Valiler, görev yaptıkları kentlerde hizmet etmek, projeleri hayata geçirmek zorundalar. Bu projelere artık kendi isimlerini verme geleneğine son vermelidirler. 
 
Bu haber toplam 4071 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim