• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Valilikten yemekli bayramlaşma

Valilikten yemekli bayramlaşma
Hakkari Valiliği, ilk defa çarşı merkezini Türk bayrakları ile donatılarak kent meydanında bayramlaşma töreni düzenledi.

Sürekli toplumsal olaylarla gündeme gelen Hakkari’de barış sürecinin gelmesi ile birlikte çarşı merkezi ilk defa Türk bayrakları ile süslenerek bir etkinlik yapıldı. Hakkari Valiliği ilk defa “1. Kent Bayramlaşma” adı altında çarşı merkezindeki Cumhuriyet Caddesinin bir şeridini trafiğe kapatarak halkla bayramlaşma töreni düzenledi.

Çadırların kurulduğu ve etrafın Türk bayrakla süslendiği çarşı merkezindeki bayramlaşma törenine yüzlerce kişi katıldı. Cadde de masalar kurularak burada yaklaşık bin 1500 kişiye kavurma, pilav ve ayran ikram edildi. Yemek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar bayramlaşmaya büyük ilgi gösterdi. Yemekten sonra ise valilik tarafından çocuklara oyuncak dağıtıldı. Oyuncak dağıtımı sırasında çocuklar arasında yer yer küçük çapta izdihamlar yaşandı.

Burada vatandaşlara seslenen Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, herkesin bayramını kutladığını belirtti. Vali Kalkan,”Huzurla nice bayramlara kavuşmayı diliyoruz. Bugün Mekke’de 2 milyon hacı var bunlardan 75 bini Türkiye’yi temsilen giden hacılarımızdır.

Bu hacılarımız İslam aleminin huzur ve güveni için dua ediyorlar. Bugün burada Hakkarililerin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik yıllardır örgütün bu halk üzerinde kurduğu baskının kalkmasının en bariz örneğidir. Biz daha huzurla barışla nice bayramları hep beraber yaşayacağız. Hepinizin bayramını kutluyorum geldiğiniz içinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Jirki aşireti Hakkari Temsilcisi Mehmet Adıyaman ise, Hakkari’de ilk defa halk valiliğin halk arasında bir bayramlaşma töreni düzenlediğini belirterek, bu programı düzenleyen Hakkari Valiliğine teşekkür ederek, Türk ve Kürt halkı olarak hepimiz kardeşiz dedi. Sanatçı Aydın Aydın ise, barış süreci ile birlikte artık cenazelerin gelmemesinin mutluluğunu yaşadıklarını ve kurban Bayramını huzurlu geçirdiklerini söyledi.

Verilen yemeğe Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Dağ ve Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Ak Parti İl Başkanı Adülmutalip Özbek, HATSO Başkanı Servet Taş, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er,  İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, sanatçı Aydın Aydın, daire amirleri, bazı aşiret temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hakkarihabertv.com

bayram-1.jpg

bayram-2.20131015160905.jpg

bayram-3.jpg

bayram-4.jpg

bayram-5.jpg

Bu haber toplam 6486 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 21
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim