• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

VAN BDP HEYETİNDEN DESTEK ZİYARETİ

VAN BDP HEYETİNDEN DESTEK ZİYARETİ
(BDP) Van İl Örgütü, 11 kişinin gözaltına alındığı Hakkari BDP İl Örgütüne destek ziyaretinde bulundu.

 

Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, AKP hükümetinin köşeye sıkıştığını ve bu yüzden sağa sola saldırdığını söyledi.

 

Geçen hafta yapılan operasyonla aralarında BDP Hakkari Van İl Başkanı M. Sıddık Akış ve DİHA muhabiri Hamdiye Çiftçi` ninde aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı. BDP Van İl Örgütü  Hakkari BDP'ye destek ziyaretinde bulundu.

 

Öğle saatlerinde  BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP PM Üyesi Hasan Güven, Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Edremit Belediye Başkanı Kerim Sayan,  Özalp Belediye Başkan Vekili M. Salih Gazioğulları ile Çelebibağ Belediye Başkanı Veysel Keser Hakkari'ye geldi.

 

Caniş ve beraberindekileri Hakkari BDP İl binası önünde Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP Hakkari İl Başkan Vekili Orhan Koparan, Hakkari Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, İl Genel Meclisi Başkanı Ferzende Yılmaz ve vatandaşlar tarafından karşıladı. Burada konuşan BDP Hakkari İl Başkanı Vekili Orhan Koparan, 14 Nisan`da başlatılan operasyonlarla 150 bin Kürt siyasetçisinin tutuklandığın ifade etti. Son olarak 9 Haziran`da BDP Hakkari İl Örgütüne yapılan operasyonda 12 kişinin tutuklandığını belirten Koparan, bu tutuklamaların kendilerini  yıldırmayacağını mücadelelerinin ise katlanarak süreceğini söyledi.

 

BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ise son süreçte AKP eliyle bir siyasi soykırım başlatıldığını belirtti. Bugün yine Diyarbakır`da barış grubu üyesi 3 arkadaşlarının tutuklandığını belirten Caniş,” Ne hikmetse açılım konuşulurken arkadaşlarımız tutuklanıyor. Bu coğrafyada barış istemek suç ise biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Bugün içeride bulunan arkadaşlarımızın suçu barış istemekti. Bizde bu suçu işliyoruz. AKP hükümeti köşeye sıkışmışlığın verdiği acziyetle sağa sola saldırmaktadır. İşte açılımın nasıl boş olduğu ortaya çıktı. Biz Van İl Örgütü Hakkari İl örgütüne geçmiş olsun diyoruz ve her zaman onların yanındayız” şeklinde konuştu. Başkan ve beraberindekiler daha sonra halkla sohbet toplantısı gerçekleştirdi.



 

Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim