• BIST 10156.73
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Van belediyesinden 20 Milyon TL'lik açılış

Van belediyesinden 20 Milyon TL'lik açılış
Van Büyük şehir tarafından yıl içerisinde yaptırılan ve tüm çalışmaları tamamlanan Kent Park, Sahil Parklarının açılışları ve alımı gerçekleştirilen 16 yeni otobüs ve 5 iş makinesi düzenlenen törenle kent halkının hizmetine sunuldu.
Belediyemiz tarafından yıl içerisinde yaptırılan ve tüm çalışmaları tamamlanan Kent Park, Sahil Parklarının açılışları ve alımı gerçekleştirilen 16 yeni otobüs ve 5 iş makinesi düzenlenen törenle kent halkının hizmetine sunuldu.
 
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ tarafından açılışı gerçekleştirilen Kent Parkı’na İstanbul’da polis kurşunu ile katledilen Dilek Doğan’ın ismi verildi.

Belediyemiz tarafından Edremit yolu üzerinde, bölge hastanesi bitişiğinde, 40 bin metrekare alan üzerinde yapımına geçen yıl başlanan Van Kent Parkı tamamlandı.
 
Her yaş grubuna ve engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanan park, bölge hastanesinden gelecek hasta yakınları da dikkate alınarak halkın dinlenebileceği çok sayıda oturma mekanları tasarlandı.
 
Aile bireylerinin birlikte, kaliteli zaman geçirebileceği çocuk oyun alanları, spor alanları ve satranç alanlarının da yapıldığı park düzenlenen tören ile halkın hizmetine sunuldu.
 
Parkın açılışına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Van Milletvekilleri ve Milletvekili adayları, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, HDP ve DBP Van İl Örgütü yöneticileri, bölge belediye eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

Büyükşehir Belediyesi’nden kent halkına 20 milyon TL’lik hizmet Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, belediye olarak bugün açılışı gerçekleştirdikleri Kent Parkı’nın 470 bin metre kare alan üzerinde aynı anda binlerce yurttaşa hizmet verebilecek bölgenin önemli parklarından birisi olduğunu söyledi.
 
Yine kent ulaşımında köklü çözümler yaptıklarını ifade eden Sönmez, şuana kadar aldıkları otobüslere 16 yeni otobüs daha ilave ettiklerini, yine sezon itibari ile 39 yeni iş makinesi aldıklarını kaydetti.
 
Belediye olarak karayollarından daha fazla çalışma yaptıklarını dile getiren Sönmez, sadece bir sezonda 450 kilometre sıcak asfalt, 140 kilometre stablize yol, kırsal mahallerde de ise 87 kilometre bütümlü sıcak asfalt çalışması yaptıklarını belirtti. Sönmez sadece bir sezonda Van genelinde 20 milyon TL’lik hizmet yaptıklarını söyledi.

‘Çirkinleşen siyasi iktidara karşı, bizler güzellikle cevap vereceğiz’ Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, Van’ın yaşamını üretmek için, kent halkının sorunlarına çözüm bularak, yaşamlarını kolaylaştıran Van Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
Kendilerinin çirkinliğe karşı güzellikte ısrar edenler olduğunu ifade eden Yüksekdağ, karşılarında ise gittikçe çirkinleşen bir siyasi iktidarın olduğunu dile getirdi. Erdoğan ve AKP’nin iktidar hırsına kapıldıkça, daha fazla güç daha fazla otorite kazanmak ve elde etmek için daha fazla silaha ve şiddete başvurdukça, daha da çirkinleşen yüzüne bakılmaya korkan bir siyasi iktidar olduğunu söyledi.
 
Yüksekdağ,"Bizler çirkinleştirilen siyasete inat, bizler barışta inat ediyoruz. Üretmek için, halklarımızın refahı için çalışıyor, mücadele ediyoruz. İki elimiz kanda da olsa halkımıza hizmet etmekten geri durmayacağız. Ama AKP Van’ı bölge illerini ve tüm Türkiye’yi savaş ve çatışma ortamına sürdü. Bölgeyi kanın ve kutuplaşmanın olduğu bir coğrafya haline getirdiler” dedi.

Yüksekdağ: Hükümsüz bir iktidar 5 aydır ülkeyi yönetiyor. Kendilerinin ve belediyelerinin başarmakta ve çalışmakta inat ettiklerini kaydeden Yüksekdağ,” Bizler üretim yaparken, halkımız için çalışırken, onların ise gündem yolsuzluk, çalıp çırpmak ve halkın yaşamını zorlaştırıyorlar. Bizim tek gücümüz halkımızın bizlere verdiği görevdir. Yitirdiğimiz canların bizlerin boynunda olduğu ağır vebalidir.
 
Bizim onlara sözümüz var, onlar için çalışmaya, mücadele etmeye hep devam edeceğiz. İşte biz bu vebal için kazanmaya mecburuz. Karşımızda ki siyasi iktidar 400 milletvekili uğruna binlerce cana kıydı. ‘Bize 400 milletvekili vermezseniz kaos olur’ diyenler, 7 Haziran’dan sonra yaşamı kaosa çevirdiler.
 
Hükümsüz bir hükümet tarafından 5 aydır bu ülke yönetiliyor. Kaçak Saray ülke yönetimine el koymuş durumdadır. Kaçak sarayın talimatları doğrultusunda toplu katliamlar, OHAL ve yüzlerce sivil ölüm gerçekleştirildi. Bir darbe yönetimi döneminde oluşabilecek tüm kirlilikler şuan hayata geçirilmiş durumdadır” şeklinde konuştu.

‘1 Kasım’da Erdoğan ve AKP’ye boylarının ölçüsünü göstereceğiz’ AKP’nin yanlış hesabının 7 Haziran’dan döndüğünü ifade eden Yüksekdağ, 1 Kasım’da bu yanlış hesabın tekrar döneceğini söyledi.
 
Başkanlık ve saltanatta diretenlerin 1 Kasım’da halkın demokrasisi ile karşılaşacaklarını belirten Yüksekdağ,” Bunlar yeniden yenilecekler, yeniden kaybedecekler. Savaş ile kazanamazlar, halkın gücünü yok sayan tüm diktatörler kaybetmeye mahkumdurlar.
 
1 Kasım’da bizleri zorla seçim ile yüz yüze bırakanlar, bizim irademizi sınayanlar, kendi boylarının ölçüsünü alacaklar. 1 Kasım’da onlara Van’da boylarının ölçüsünü vereceğiz. Onların çapı bu halkın iradesi ile baş etmeye yetmez.
 
Onlar hırsızlık ve yolsuzlukla halkın iradesi üzerinden kendilerine saray yapacak bir iktidar olarak gördüler. Biz ise bunlara öz gücümüzle, halkımızın gücü ile cevap vereceğiz” dedi. AKP’nin Van’da 6 milletvekiline sahip olduğu dönemde dahi Van halkına baskı ve şiddeti reva gördüğünü belirten Yüksekdağ,” Van halkına her zaman kin ve düşmanlık beslediler.
 
AKP’nin 1 Kasım’da Van’da alacağı tek bir milletvekilinin dahi hiçbir hükmü kalmamıştır. Van halkının yaşamını karatanlara karşı 1 Kasım’da tarihsel cevap vereceğiz. Halkımızı sokakta bırakanlar, halkımızı baskı ve şiddet ile sınmaya çalışanlardan hesap soracağız” dedi.

Parka polis kurşunu ile katledilen Dilek Doğan’ın ismi verildi. Van’da yaptıkları açılışlar ile yeni bir kapı açtıklarını dile getiren Yüksekdağ, Van’ın yeni yaşamın kapılarını açtığını söyledi. Yüksekdağ,” Bugün Van halkı için açtığımız parkın ismine de İstanbul’da polis kurşunu ile katledilen genç arkadaşımız, kardeşimiz Dilek Doğan’ın ismini verdik. Dilek’in anısını ve yaşamını bu parkta yaşatacağız. Bu park kadınlar için özgürlük alanı olacak” dedi. 
Bu haber toplam 4741 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim