• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Van'a turist akını

Van'a turist akını
Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle bölgenin en önemli turizm rotaları arasında yer alan Van'a 7 ayda 226 bin 435 İranlı turist geldiği aktarıldı.

Birçok medeniyetin izlerini taşıyan, kadim tarihinden bugüne ulaşan kaleleri, gölü, kedisi, kiliseleri bünyesinde barındıran Van, son zamanlarda ağırladığı yabancı misafirleriyle turizmdeki hareketli günlerine dönmeye başladı.

Tatillerini ülkeleriyle en uzun sınıra sahip Van'da geçirmeyi tercih eden binlerce  İranlı turist, Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geliyor.

Zaman zaman yoğunluğun yaşandığı sınır kapısından 7 aylık dönemde 226 bin 435'i İranlı 317 bin 692 kişi giriş yaptı. Gündüz alışveriş merkezleri, lokanta ve iş yerlerinde, gece de eğlence merkezlerinde zaman geçiren İranlı turistler, otellerdeki doluluk oranlarını da en yüksek seviyeye ulaştırdı.

vana-turist-akini.jpg

"Sadece ören yerlerini bu yıl 180 bin yabancı turist ziyaret etti"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, kentte büyük bir turizm hareketliliğinin olduğunu söyledi.

Otellerdeki doluluk oranının yüzde 95'in üzerine çıktığını, her yerde turistlerin olduğunu belirten Uslu, şöyle konuştu:

"Bu durum son zamanlarda ekonomik anlamda zor günler geçiren esnafımızı da sevindirdi. Yıl sonuna kadar bu hareketliliğin artarak devam etmesini bekliyoruz. İranlıların yanı sıra Kore, Irak ve Ermenistan'dan da misafirlerimiz geliyor.

Sadece ören yerlerini bu yıl 180 bin yabancı turist ziyaret etti. Pandemiden önceki rakamları şimdiden geçtik. Kentte turizm çeşitliliğini artırmak için çeşitli projeler yürütülüyor. İnsanların Van Gölü'nden daha fazla yararlanması için çalışmalar yapılıyor. Mavi bayraklı plaj sayısı artırılmaya çalışılıyor.

Van Müzesi'nde sesli rehber sistemine geçtik. Gelen misafirler rehbere gerek duymayacaklar. Bütün bunlar gösteriyor ki yıl sonuna kadar turizmde önemli rakama ulaşacağız." 

Bu haber toplam 1462 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim