• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Van'daki Fuara Hakkari standı damgasını vurdu

Van'daki  Fuara Hakkari standı damgasını vurdu
12. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarında Hakkari Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Satandı Büyük İlgi Gördü.

12. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını açtı Van'da İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve beş gün sürecek olan 'Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda, 80 stantta yaklaşık 200 marka tanıtılıyor. Fuarın açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın,

Tarım ve Orman Bakanlığı Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Hamdi Büyüktaş, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan, Van TSO Başkan Yardımcısı Şefik Eren, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, Kooperatif temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

1-816.jpg

Açılış konuşması yapan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Bilmez Bu fuarın sadece Van'ın olmadığını, bölgesel bir fuar olduğunu vurguladı, "Bu fuar Van'da düzenleniyor ama bölgesel bir fuar. Onun için kim düzenlerse düzenlesin bu tür fuarlara hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Bir daha asla kaldırımda, parkta, bahçede fuarlara müsaade etmiyor, bununda bilinmesini istiyoruz. Ben bu duygularla emeği geçen herkesi tebrik ediyor, fuarın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

2-857.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Hamdi Büyüktaş ise "Van'ın tarımla ilgili yatırımlarda teşvik edilmesi gereken bir il olduğunu düşünüyorum. Bu tür organizasyonlar hem tarım makineleri hem tarım çalışanlarını, aynı zamanda çiftçiyi bir araya getiren güzel etkinliklerdir.

Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

3-665.jpg

Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak fuarda stant açarak; İlimizde faaliyet yürüten üç kadın kooperatifi ile ilimizde tarım ve hayvancılık alanında üretim yapan gerçek kişi ve  firmaların ürettikleri ürünlerin tanıtılmasını destekledik.

Özellikle İlimizde yeni kurulan, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet  yürüten kadın kooperatiflerinin kurulması,  üretime geçmeleri ve kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak amacıyla Hakkari Valimiz Sayın İdris Akbıyık, tarafından bir çok proje ve  yerel kaynak ile desteklenerek bu günkü üreten  konuma gelmeleri sağlanmıştır.  İlimizde kadın kooperatiflerine ortak bir çok  ev hanımı  bu projeler sayesinde  üretime geçmeleri ile ekonomik bağımsızlığına kavuşmuştur.

4-358.jpg

 Hakkari İlimizi temsilen fuarda açtığımız standımız  fuarın ili odağı  olmuştur. Standımızı  Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez’’in Eşleri  Meral Bilmez  Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekme'in eşi Bilgin Bekmez, Tarım ve Orman Bakanlığı Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı M.Hamdi BÜYÜKTAŞ,  Van Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk, Van Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Abdullah Kaya,

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cumali Özkan,Türkiye Merkez Bal Üreticileri Birlik Başkan Yardımcısı Fırat Çenberlitaş, Van Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürleri ve personelleri, Çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri Ziyaret ederek yakın ilgi gösterdi.

ziyaret eden misafirleri karşılayan  İl Müdürümüz Cemal Özkan İl Müdürlüğümüz  faaliyetleri, İlimizde üretilen ürünler  ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu İl Müdürümüz Özkan Gelen misafirleri  ilimize davet etti.

İl Müdürümüz Cemal Özkan,  İlimizin Organik Tarım uygulamaları, İyi Tarım uygulamaları ve  hayvancılık için yüksek potansiyele sahip olduğunu belirterek  üretime destek veren valimiz Sayın İdris Akbıyık'a  teşekkürlerini sunarak üretimin devamı için çalışacaklarını ve üretimin artacağı hususunda inancının tam olduğunu belirtti.   Hakkariihabertv.com

 

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim